Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber ekspert finne tilbud i utlandet

BODØ (Dagbladet): Sjeflege Raymond Teigen ved Nordland Sentralsykehus krøp til korset i går. Han ringte smertespesialisten Bjørn Fagerlund og ba om hjelp til å finne de beste utenlandske behandlingstilbudene han vet om for Bente Hay.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå vil sykehuset sende den smerteherjede 18-åringen dit Fagerlund mener hun får det best. Drømmen om Tyskland kan bli en realitet.

Teigens telefon markerer et vendepunkt i tragedien rundt det unge smertevraket fra Sortland. Tidligere har Bente blitt sendt rundt omkring - og blitt avvist overalt.

Trolig kommer 18-åringen seg nå til Tyskland, hvor to spesielle klinikker skal være internasjonalt ledende innen smerteforskning.

- Helt fantastisk hvis Bjørn Fagerlund klarer å få sykehuset til å tro på at jeg må dit. Den mannen betyr alt for meg! jublet Bente mellom smerteriene i går kveld.

Svar over helga

- Fagerlund gir oss tilbakemelding over helga om hvilke klinikker han anbefaler. Vi ønsker å komme fort i gang. Vi må nemlig sende formelle søknader om lov til å sende Bente utenlands, dersom det viser seg å være det beste alternativet, sier sjeflege Raymond Teigen.

Og det er ikke småpenger sentralsykehuset må ut med i behandlingen av Bente.

Ifølge anslag Dagbladet har gjort, kostet 18-åringen NSS en halv million kroner de fire månedene hun var pasient i fjor.

Et opphold i Tyskland kan fort bli mye dyrere.

Bente Hay var pasient hos den privatpraktiserende smertespesialisten Bjørn Fagerlund på forsommeren i år. I én måned oppholdt hun seg på den Oslo-baserte klinikken hans flere timer om dagen.

Han er ikke i tvil om at Bentes smerter er reelle:

- Hun er ingen hypokonder. Jeg har kartlagt i alle fall tre typer ulike smerter som rammer henne. Jeg kom så langt som jeg kunne komme. Det jenta nå trenger, er å være på en såkalt multidisiplinær smerteklinikk der eksperter fra ulike fagområder jobber tett sammen.

Sjekker klinikker

- I morgen kjører jeg til de to universitetsklinikkene som er de mest aktuelle for Bente. Der skal jeg diskutere mulig behandling med ledelsen, sier Fagerlund, som tilfeldigvis er i Tyskland på ferie.

I går var Bentes mor, Vigdis Hay, i møte med Raymond Teigen.

- Jeg føler at partene ikke lenger har ulike forventninger om hva som skal skje. Vi snakket både om behandling her i Bodø og eventuelt i utlandet, sier Teigen.

gunnar.hagen@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media