Ber Erna bruke mye mer

Da statsminister Erna Solberg kom til Florida for å se de nye norske overvåkingsflyene, ga USAs marineminister Richard V. Spencer tydelig uttrykk for at Norge bør øke forsvarsbudsjettet.

VIL HA MER: USAs marineminister, Richard V. Spencer (t.v.) ønsker at Norge skal bruke mer penger på forsvar. Her sammen med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, statsminister Erna Solberg (H) og Sindre Finnes på ei flystripe i Nord-Carolina. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
VIL HA MER: USAs marineminister, Richard V. Spencer (t.v.) ønsker at Norge skal bruke mer penger på forsvar. Her sammen med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, statsminister Erna Solberg (H) og Sindre Finnes på ei flystripe i Nord-Carolina. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

JACKSONVILLE (Dagbladet): - Jeg vet i hvert fall hvor jeg er hen. Vi kommer oss ned på et eller annet vis, sier Solberg med et fast grep om spakene.

Flyet hun styrer ser ut til å skulle lande på Flesland i Bergen. Bak henne står den amerikanske marineministeren Richard V. Spencer og ektemannen Sindre Finnes.

- Hun gjør dette fullstendig perfekt, sier Spencer til Dagbladet.

Det hele finner sted inne i en flysimulator på Naval Air Station Jacksonville i Florida. Solberg har denne uka vært på FN-toppuka i New York. Men torsdag reiste hun og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen for å se de nye P8-overvåkningsflyene Norge skal ta i bruk i 2022. Til sammen bruker Norge ti milliarder kroner for prosjektet som blant annet omfatter de fem flyene.

- Global sikkerhet

- Disse flyene er enormt viktige. Det betyr at vi får øynene vi trenger i nordområdene. Når Norge har de, betyr det at vi kan holde oss tilbake og la Norge gjøre jobben. Det er en fordel ikke bare for Norges sikkerhet, men for den globale sikkerheten, sier Spencer.

- Synes du Norge burde bruke mer penger på forsvar enn vi gjør i dag?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer