Regjeringen på kollisjonskurs om spillreklame

Ber Erna droppe
omstridt reklameforbud

Tre av regjeringens fire ungdomspartier ber statsministeren droppe forslaget om forbud mot utenlandsk spillreklame på norske skjermer.

UENIGE: Ungdomspartiene til Frp, Høyre og Venstre vil vrake forbudet mot utenlandsk spillreklame, men KrFU ber regjeringen holde stand. Her er Frp-leder Siv Jensen, Høyre-leder og statsminister Erna Solberg, Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad samlet på ett brett.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UENIGE: Ungdomspartiene til Frp, Høyre og Venstre vil vrake forbudet mot utenlandsk spillreklame, men KrFU ber regjeringen holde stand. Her er Frp-leder Siv Jensen, Høyre-leder og statsminister Erna Solberg, Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad samlet på ett brett. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det fjerde - KrFU - håper på sin side at forbudet blir en realitet så raskt som mulig. Saken ligger på kulturminister Trine Skei Grandes bord.

- Jeg er glad hensynet til en sårbar gruppe blir satt først. 122 000 personer er risiko- eller problemspillere i Norge i dag, og Blåkors erfarer en stor økning i antallet med spillproblemer som oppsøker hjelp hos dem, sier ungdomspartiets leder Edel-Marie Haukland til Dagbladet.

FpU, Unge Høyre og Unge Venstre er helt uenige. De mener et reklameforbud vil få store konsekvenser for bransjen.

Store tap

Da forslaget til endringer i kringkastingsloven ble sendt på høring i mars i år, var reaksjonene sterke fra de kommersielle TV-gigantene NENT og Discovery. De frykter et tap på om lag en halv milliard kroner i reklameinntekter.

- Dette lovforslaget vil gå utover norsk kulturformidling, og skulle forslaget få flertall i Stortinget vil vi trolig se lavere verdiskapning og færre norskproduserte TV-serier i framtida, sier Unge Høyres fungerende leder Daniel Skjevik-Aasberg til Dagbladet.

Han mener forbudet ikke er praktisk gjennomførbart, og at det reduserer mediemangfoldet. Leder Sondre Hansmark i Unge Venstre kaller forslaget som hans egen partileder og kulturminister har til behandling, «vanvittig».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer