Arbeiderpartiet vil ha nye tiltak for corona-ledige

Ber Erna ta grep mot masseledighet

Ap-leder Jonas Gahr Støre frykter mange permitterte ikke vil få jobben sin tilbake når krisa er over. Nå ber han om nye tiltak for bedrifter og ansatte.

UROLIG: Ap-leder Jonas Gahr Støre er urolig for at mange av de permitterte ikke vil ha en jobb å vende tilbake til når coronakrisa er over. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UROLIG: Ap-leder Jonas Gahr Støre er urolig for at mange av de permitterte ikke vil ha en jobb å vende tilbake til når coronakrisa er over. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Med rekordmange permitterte og arbeidsledige må vi tenke nytt og lage ordninger som korter ned veien tilbake til arbeid. For lang tid utenfor arbeidslivet øker sjansen for at folk faller helt ut, sier Ap-lederen til Dagbladet.

Han mener bedriftene som mottar kontantstøtte i krisehjelp, må stimuleres til å ta permitterte tilbake i arbeid.

- I betingelsene for kontantstøtte bør det vurderes mekanismer som oppmuntrer bedriftene til å ta permitterte tilbake i arbeid, sier han.

Sammenheng

Støre forutsetter at det vil være behov for å videreføre kompensasjonsordningen for bedriftene utover mai og at de nye reglene for permittering også vil fortsette å gjøre seg gjeldende i noen tid.

Men framover må disse to ordningene snakke bedre sammen, mener Ap-lederen.

- Permitteringsregelverket gir inntektssikring til de permitterte. Kontantstøtteordningen sikrer at bedriftene som har opplevd svikt i omsetningen, kan holde det gående. I fortsettelsen må vi se de to ordningene mer i sammenheng, sier han.

Støre mener det haster med å få permitterte tilbake i jobb - og sier dette må skje før bedriftenes omsetning er oppe på nivået fra før krisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer