Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber Erna vurdere å lempe på hytteforbudet

Siv Jensen advarer om at «coronaviruset kan skape en enda større sykdom for Norge»: En økonomi med brukket rygg.

BER OM FLEKSIBILITET: Frp-leder Siv Jensen synes hytteforbudet er for rigid og ber regjeringen huske på hvor alvorlig tiltakene rammer norsk økonomi. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BER OM FLEKSIBILITET: Frp-leder Siv Jensen synes hytteforbudet er for rigid og ber regjeringen huske på hvor alvorlig tiltakene rammer norsk økonomi. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Frp-leder Siv Jensen ber i ettermiddag regjeringen vurdere å lempe på enkelte coronatiltak og «vise noe fleksibilitet» i smittevernet som nå preger hverdagen til nær sagt hele landet.

- Liv og helse er det viktigste, men dette begynner å bli veldig alvorlig for norsk økonomi og for folks økonomi. Vi er nødt til å skjelne til de store samfunnsøkonomiske konsekvensene, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Tidligere i ettermiddag sendte ut en pressmelding, der hun framholder at landet ikke kan risikere at bedrifter, arbeidsplasser og samfunnet for øvrig stopper opp i svært lang tid.

- I prosessen med å kurere corona, risikerer vi å skape en enda større sykdom for hele landet med stor arbeidsledighet og svært dårlig økonomi, sier den tidligere norske finansministeren.

PÅVIST CORONA: Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen har fått påvist smitte av coronaviruset. Foto / video: Frank Karlsen / Dagbladet TV Vis mer

Hytteforbud

Jensen peker særlig på det mye omtalte hytteforbudet, som hun mener er for rigid.

- Et eksempel her er hytteforbudet hvor vi registrerer at dette ikke er innført etter råd om smittevernhensyn fra Folkehelseinstituttet. Spesielt nå inn mot påsken bør regjeringen vurdere om det kan være aktuelt med en mer fleksibel tilnærming, fortsetter hun.

- Mener du hytteforbudet bør lempes på?

- Jeg mener iallfall at regjeringen bør vurdere dette nøye. Folkehelseinstituttet har vært tydelig på at de ikke anbefalte disse restriksjonene. I tillegg til at det er hyggelig for mange å reise på hytta i påsken, kan det også være smittereduserende, sier Jensen til Dagbladet.

Hun viser til at mange av Oslos innbyggere søkte til parker og friområder i helga og at det var tilløp til trengsel enkelte steder.

2371 personer i Norge er bekreftet smittet av koronaviruset. 240 av smittetilfellene har kommet det siste døgnet, opplyser Folkehelseinstituttet.

Tett i storby

Frp-lederen understreker at det er er svært store forskjeller i for eksempel hvor tett hyttene ligger på hverandre. Hun påpeker at det kan her være lettere å holde avstand til andre mennesker på hytta enn i storbyen.

- Jeg vil be regjeringen om å vurdere noe mer fleksibel tilnærming til tiltakene. For noen bransjer, næringer eller familier kan det være forhold som gjør at en tilpasset tilnærming vil fungere bedre samtidig som vi ivaretar smittevern, legger hun til.

Jensen er også kritisk til skjenkeforbudet i hovedstaden, som hun sier setter mange bedrifter i en vanskelig situasjon.

- Jeg registrerer at det går mange diskusjoner om dette, og mener myndighetene må øve litt skjønn. Jeg har ikke konkludert på hva jeg mener regjeringen bør anbefale, men ber regjeringen tenke seg grundig om og ha klare og gode svar på hvordan folk skal forholde seg, sier hun.

Frp-lederen understreker at det er krevende avveininger som regjeringen nå må gjøre og sier hun selv ikke har konkludert for egen del.

- Dette er veldig vanskelige spørsmål - det er bare å være tydelig på det. Jeg har ingen kompetanse til å overprøve helsefaglige råd, men det er svært mye som står på spill nå - også for norsk økonomi. Det forventer jeg at regjeringen reflekterer over, sier hun.

Hele Norges coronakart