Ber Farouks milliardærpappa om hjelp

- Jeg er overbevis om at Shaher Abdulhak har den autoritet som trengs for å bidra til rettferdighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet.no): Martine Vik Magnussens pappa, Odd Petter Magnussen, oppfordrer faren til etterlyste Farouk Abdulhak om å hjelpe til slik at omstendighetene rundt Martines død blir klarlagt.

Det er den britiske storavisa The Mail on Sunday som har intervjuet Martines far.

- Det britiske politiet har gjentatte ganger sagt at de ønsker å snakke med Farouk i Storbritannia. Dersom han ikke vet noe om Martines død, er det ingen grunn til å gjøre seg selv utilgjengelig. Som far skjønner jeg den utfordringen Shaher Abdulhak står overfor, på et personlig nivå. Men jeg stoler samtidig på at han klarer å sette seg selv i min posisjon, og sympatisere med hva min familie nå går gjennom, sier Odd Petter Magnussen til dagens papirutgave av Mail on Sunday.

- Gir ikke opp

Martines far sier datterens død har snudd hans liv på hodet. Og selv om sorgen er enorm for hele familien, føler han en forpliktelse til å bidra til at datteren skal få rettferdighet.

- Som foreldre oppdrar vi våre barn for at de skal gjøre de rette valgene i livet sitt. I denne saken vil det riktig være for Farouk å komme frem for å klargjøre omstendighetene rundt Martines død.

- Jeg er overbevis om at Shaher Abdulhak har den autoritet som treng for å bidra til rettferdighet. Jeg håper at han vil bruke den slik at vår familie kan fortsette livene våre på en best mulig måte, sier Martines far.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Savner venninnen

Ber Farouks milliardærpappa om hjelp

Mail on Sunday har i dag også et intervju med Nina Brantzæg som gikk på skolen med Martine.

Som så mange andre, beskriver hun Martine som et midtpunkt i vennegjengen, som var flink, inkluderende og blid.

- Alle de andre jentene ønsket å være som henne. hun var en trendsetter. Hun var ei pen jente, men lagde ikke noe oppstyr rundt seg selv. I stedet var hun full av komplimenter overfor andre. Hun forsikret seg alltid om at alle følte seg inkludert. det er derfor hun hadde så mange venner. Hun elsket gymnastik, turn, hester, og hun var god i alle fag på skolen, sier hun til avisen.

- Ikke ofte på Maddox

Hun forteller at de ikke gikk så ofte til klubber som Maddox - stedet Martine var på kvelden før hun forsvant og senere ble funnet død.

- Når vi gjorde det, tok vi bare noen drinker. Det er så rart og merkelig uten henne her. Martine fikk alle til å smile. Jeg savner smilet hennes, måten hun gikk på og dsen sarkastiske humoren. Jeg vil alltid huske vår siste samtale. Vi gjorde oss klare til å gå ut, og hun snakket om hvor mye hun så frem til å se familien igjen. Hun hadde fått de beste karakternee i klassen sist semester, og vi var på vei ut for å feire, sier Brantzæg.

- Sliter med selvtilliten

En venn av etterlyste Farouk Abdulhak sier 21-åringen skal ha fått panikk, og ringt sin far for å få hjelp til å komme seg ut av landet. Vennen sier Farouk skal ha sagt at en tredje person var innvolvert.

DREPT: Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept i kjelleren på et leilighetskompleks i London 16. mars. Foto: Privat
DREPT: Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept i kjelleren på et leilighetskompleks i London 16. mars. Foto: Privat Vis mer

Guttens advokat i Jemen sier 21-åringen sliter med selvtilliten.

- Farouk er veldig stille. han har ikke en gang den selvtillit som en normalt ser hos unge mennesker.

GIR IKKE OPP: Odd Petter Magnussen oppfordrer faren til etterlyste Farouk Abdulhak å bruke sin autoritet for å få sønnen til å fortelle hva han vet.
ETTERSØKT: Farouk Abdulhak (21) er en av de siste som så Martine i live, og liket av 23-åringen ble funnet i bygården der Abdulhak bodde.