Ber FBI om hjelp til å finne slettede spor fra pilotens hjemmelagde simulator

Håper det kan avsløre svaret på flymisteriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myndighetene i Malaysia har anmodet FBI om hjelp til å gjenopprette slettet data fra den avanserte flysimulatoren som ble funnet hjemme hos kaptein Zaharie Ahmad Shah (53), melder nyhetsbyrået AFP.

Etterforskerne håper spor fra den hjemmelagde flysimulatoren kan gi svar på hva som skjedde med flyet, ifølge New York Times.

Håper simulator kan gi svar 53-åringen blir av venner beskrevet som en flyentusiast, og hadde fløyet hele 18 365 timer da Malaysia Airlines flight 370 forsvant sporløst etter at det tok av fra Kuala Lumpur for over 12 dager siden.

Kaptein Shah har selv ha skrevet om simulatoren på et forum på nettet, der han forklarer hvordan han har bygd simulatoren ved hjelp av seks skjermer og en datamaskin spekket med det siste innen skjermkort, prosessorer og liknende.

Det har tidligere kommet fram i malaysiske medier at etterforskere allerede har funnet ut at kaptein Shah hadde lastet inn fem rullebaner i Indiahavet.

Amerikansk ekspertise Mye tyder på at malaysiske etterforskere mener det er viktig å finne ut hva Shah hadde foretatt seg på simulatoren, siden de nå ber om amerikansk støtte til å finne ut enda mer om simulatoren, også innhold Shah aktivt skal ha forsøkt å slette.

FBI vil trolig gjøre kopi av simulatorens harddisk og sende innholdet til agenter og analytikere i USA som har gjenoppretting av slettet data som sin ekspertise, ifølge New York Times.

- Akkurat nå er det vår beste sjanse for å finne noe, sier en kilde til avisa.

Dersom Shah ikke har benyttet ekstremt sofistikert teknologi for å slette filene, vil trolig FBI ha mulighet til å finne og gjenopprette dem, ifølge avisa.

Bevisst handling Det er fremdeles uklart hva som har skjedd med det savnede passasjerflyet og de 239 personene som var om bord. Det eneste etterforskerne har konkludert med er at flyet forsvant som resultat av en bevisst handling.

Fra offisielt hold har det kommet lite nytt de siste dagene, bortsett fra de ulike tiltakene som blir gjort for å lete etter flyet.