Coronavaksiner

Ber FHI revurdere vaksinestrategien

Regjeringen ber FHI se på en større geografisk skjevfordeling av vaksinene, kan Dagbladet fortelle. - Hele Oslos befolkning er veldig lettet, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

UTSETTER: Helseminister Bent Høie sier de vil vite mer før de tar en endelig beslutning om vaksinen. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kan i dag fortelle at det blir en ny vurdering av vaksinefordelingen i Norge.

Dette betyr trolig flere vaksiner til Oslo, på bekostning av resten av landet.

Helse- og omsorgsdepartementet bekrefter overfor Dagbladet at de har bedt FHI om nye vurderinger.

- Regjeringen har gitt et oppdrag til FHI om å revurdere vaksinestrategien. I tillegg til å vurdere geografisk fordeling og hvorvidt man skal prioritere yngre aldersgrupper, har vi bedt dem om å se på om enkelte yrkesgrupper skal prioriteres opp, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) til Dagbladet.

Raymond: - Veldig lettet

Mandag fortalte at Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ønsker flere vaksiner før han vil presentere sin gjenåpningsplan.

- Jeg tror hele Oslos befolkning er veldig lettet over at regjeringen nå har bedt FHI om å revurdere vaksinestrategien. Økt vaksinering i Oslo betyr i realiteten at gjenåpningen kan rykke frem i tid. Ingenting er mer etterlengtet i Oslo nå, sier byrådsleder Johansen til Dagbladet.

Johansen understreker at prioritering av Oslo og andre smitteutsatte kommuner er i tråd med anbefalingene fra ekspertutvalget til regjeringen, ledet av professor Steinar Holden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer