Ber finansministeren gripe inn mot boligrenten

Reidar Sandal (Ap) vil ha ned utbyttene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Reidar Sandal (Ap), som er leder i finanskomiteen på Stortinget, vil be finansminister Kristin Halvorsen (SV) gripe inn mot banker som lar kundene svi for finanskrisen.

- Galopperende boligrenter må bremses, mener leder i finanskomiteen, Reidar Sandal, som lover å drøfte saken med finansminister Kristin Halvorsen «i nær framtid»

I Dagsavisen mandag gikk Folketrygdfondets tidligere sjef, Tore Lindholt, hardt ut mot bankene og anklaget dem for skyve regningen for finanskrisen over på lånekundene.

- Aksjonærene må ta støyten først. Kundene skal ikke bære hele belastningen av feilvurderinger og spekulasjon, sa Lindholt.

Både Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet gir sin helhjertede støtte til Lindholt.

- I den unntakssituasjonen vi er i nå, så håper jeg at eierne, enten de er private eller offentlige, stiller spørsmålet om en bør slakke på utbyttekravet, sier Reidar Sandal til Dagsavisen.

Staten eier 34 prosent av DnB NOR, som i fjor betalte ut seks milliarder kroner i utbytte.

Frps Ulf Leirstein, som er nestleder i finanskomiteen, mener staten har et stort ansvar ettersom den selv er storeier i bank, men understreker at privateide banker har full styringsrett over egen utbyttepolitikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer