Ber firmaer om å gjenoppbygge Irak

USAs regjering har bedt en liten gruppe amerikanske firmaer om å komme med anbud på en kontrakt om å gjenoppbygge Irak etter en krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fem amerikanske firmaer har fått tilbud om å komme med anbud på en kontrakt som sikrer dem retten til å stå som kontraktør for gjenoppbyggingen av Irak, sier en amerikansk tjenestemann.

Blant de fem sikkerhetsklarerte selskapene er det Halliburton-eide Kellogg Brown and Root. USAs visepresident Dick Cheney var administrerende direktør i Halliburton Co. i fem år inntil han i år 2000 stilte til presidentvalg med George W. Bush, skriver avisen The Wall Street Journal.

- Visjon for Irak

Avisa har fått tak i kontrakten, som er en del av et 13-siders dokument med tittelen «Visjon for Irak etter krigen», som er blitt sendt til de fem selskapene samt en håndfull personer i Washington.

- Dette er en del av vår plan for Irak. Gjenoppbyggingen inkluderer havner, flyplasser, skoler og helsetjenester, sier Ellen Yount, talskvinne i den amerikanske bistandsorganisasjonen USAID.

Kontrakten er ifølge The Wall Street Journal verdt 900 millioner dollar, i overkant av 6,4 milliarder kroner. Men de totale kostnadene til gjenoppbygging vil bli langt større, heter det i dokumentet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer