Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber folk betale med kort for å hindre smitte

NSB ønsker ikke kontanter.

VIL HINDRE SMITTESPREDNING: NSB ønsker nå at flere av kundene bruker bankkort når de kjøper togbilletter, for å hindre videreføring av svineinfluensavirus som kan befinne seg på sedler og mynter.  Foto: EIVIND PEDERSEN
VIL HINDRE SMITTESPREDNING: NSB ønsker nå at flere av kundene bruker bankkort når de kjøper togbilletter, for å hindre videreføring av svineinfluensavirus som kan befinne seg på sedler og mynter. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Kontanter kan bidra til å spre svineinfluensavirus, sier NSB. De ser helst at kundene bruker bankkort når de skal betale.

- Vi vet at mynt og sedler kan bære smitte over tid, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til Bergens Tidende.

Informasjonssjefen forsikrer at NSB har god beredskap dersom det skulle oppstå mannskapsmangel på grunn av influensa type A (H1N1).

NSB har en bedre reserve enn for få år siden og er inne i en offensiv bemanningsperiode, sier Colstrup.

Det kan bli aktuelt å sette inn busser i stedet for tog hvis mange togførere og konduktører blir syke. I en krisesituasjon vil NSB vurdere å flytte på mannskapene.

- Dersom vi må gå til det skrittet å innstille avganger på tog eller buss, må vi prioritere og ta størst hensyn til ruter med flest kunder, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media