Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber folk holde seg innendørs

Folk på Vestlandet oppfordres til å holde seg inne til uværet som har nådd landsdelen har rast fra seg. Flere veier er stengt, fergeavganger innstilt og ras har gått.

KAN VÆRE FARLIG: På Vestlandet er det ventet opp mot 100 millimeter regn, og det er satt oransje farenivå for jordskred, flom og kraftige vindkast flere steder denne helga. Vis mer

Har du bilder eller video av uværet? Send bilder på MMS til 2400 eller video på e-post til 2400@dagbladet.no

Utover lørdag kveld kom det stadig flere meldinger om store nedbørsmengder, flom, ras, båter som hadde slitt seg og stengte veier og ferjesamband.

I Bergensområdet ble det meldt om svært mye vann på veiene. Noen steder ble kumlokkene presset opp av vannmassene og politiet ba folk om å kjøre forsiktig.

Politiet har satt inn ekstra ressurser for å håndtere eventuelle problemer og ulykker. Samtidig er flere veier på Vestlandet allerede stengt.

KAOS: Det har kommet mye nedbør i Bergen. Politiet har satt inn ekstra ressurser og ber folk holde seg innendørs. Foto: Richard Halland / NTB scanpix
KAOS: Det har kommet mye nedbør i Bergen. Politiet har satt inn ekstra ressurser og ber folk holde seg innendørs. Foto: Richard Halland / NTB scanpix Vis mer

Fylkesvei 134 ved Bergsdalen og Storforsdammen i Hordaland er stengt på grunn av jordras, i Rogaland er Mortavika ferjekai stengt grunn av uværet og E39 ved Vassenden i Jølster er stengt på grunn av flom og ras.

Innstilte ferger

Både Fjord Line og Color Line kansellerte sine avganger mellom Kristiansand og Hirtshals.

- Seilingene er kansellert på grunn av været som er på vei inn i Skagerrak nå. Vi prøver å få så mange som mulig hjem i dag. Det jobber vi med nå, sier salgs- og markedssjef Nina Moland Andersen i Color Line til Fædrelandsvennen lørdag kveld.

På Vestlandet er det ventet opp mot 100 millimeter regn, og det er satt oransje farenivå for jordskred, flom og kraftige vindkast flere steder denne helgen.

Fra søndag formiddag ventes det lokalt kraftige vindkast på 20 meter per sekund i Telemark, Aust-Agder og østlige deler av Vest-Agder.

LYN OG TORDEN: Det var store problemer i togtrafikken som følge av tordenværet natt til 29. august. Denne videoen er fra Rælingen i Akershus. Ifølge Meteorologisk institutt var det over 18.000 lyn denne natten. Vis mer

Varsler strømbrudd

Sør for Stad er det meldt vind på opp til 25/30 meter per sekund på søndag. Det er også sendt ut farevarsel for Møre og Romsdal, der det varsles hele 32 meter per sekund vind i sørvestlig retning.

- Gjenstander kan bli tatt av vinden eller blåse over ende. Strømforsyningen vil bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet, advares det.

For Buskerud, Oppland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Ofoten er det utstedt varsel på gult nivå for vind.

Stor skredfare

Særlig i indre og midtre deler av Vestlandet og Nordvestlandet er det stor skredfare.

Bratte skråninger, bekker og elveløp er spesielt utsatt siden grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken er svært høy.

- Det er ventet mange skredhendelser, og noen kan få store konsekvenser. Store hendelser kan nå bebyggelse, vei eller bane, skriver Varsom.no.

Det er også fare for jord- og flomskred i sørlige deler av Trøndelag og i ytre strøk på Vestlandet.

Snø i fjellet

I fjellet i Sør-Norge er det ventet snø over tusen meter søndag.

Det blir lokalt vanskelige kjøreforhold med snøfokk i fjellet, som kan føre til redusert sikt, kolonnekjøring og stengte veier. Dette gjelder fra søndag til tirsdag, varsler Meteorologisk institutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media