Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber folk holde seg innendørs

Kraftig uvær rundt om i landet fører til at flere fjelloverganger og veier er stengt. I Nord-Norge anbefaler Vegvesenet folk å holde seg innendørs.

STENGT: Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt lørdag. Her webkameraet ved Dyranut. I Nord-Norge er det også kraftig uvær, og vegtrafikksentralen anbefaler folk å holde seg hjemme.
STENGT: Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt lørdag. Her webkameraet ved Dyranut. I Nord-Norge er det også kraftig uvær, og vegtrafikksentralen anbefaler folk å holde seg hjemme. Vis mer

Riksvei 15 over Strynefjellet er stengt på grunn av uværet, og det er uvisst når veien kan åpnes igjen, opplyste Vegtrafikksentralen øst lørdag morgen.

Det samme gjelder riksvei 13 over Vikafjellet, riksvei 7 over Hardangervidda, fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland og E134 over Haukeli. Lørdag formiddag pågikk det brøyting på de tre sistnevnte strekningene, ifølge Vegvesenet.

Kolonnekjøring

Det er kolonnekjøring på E16 over Filefjell, samt på riksvei 52 over Hemsedalsfjellet. Det var også kolonnekjøring på riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli, men i 10-tiden ble veien åpnet igjen.

Klokken 8 opplyste Vegtrafikksentralen øst at også E6 over Dovrefjell var blitt stengt som følge av uværet.

Også fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal er stengt. Fylkesvei 705 mellom Stuggudal og Brekken i Trøndelag er også stengt. Det kommer en ny vurdering klokken 16, ifølge Vegvesenet.

- Forrykende uvær

Også i nord skaper uværet trøbbel i trafikken, både på land og til sjøs.

I Bodø er flere fergeavganger innstilt som følge av uværet. Avganger fra Røst, Værøy og Moskenes er også påvirket av uværet.

Både Saltfjellet og Kvænangfjellet er stengt lørdag.

- Det er et forrykende uvær i store deler av Nord-Norge i dag, og det anbefales å holde seg hjemme såframt man ikke må ut å kjøre, advarer Vegtrafikksentralen nord.

(©NTB)