LEI SEG: I nesten halve livet har Rachid Imerhane (33) tatt med turister fra hele verden i sitt vakre fjellrike, Atlasfjellene i Marokko. Han var også en av de som tok imot Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen da de ankom Imlil den 12. desember. - Unnskyld, alle. Vi er alle sjokkert og i sorg over de grusomme drapene, sier han. Alle foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LEI SEG: I nesten halve livet har Rachid Imerhane (33) tatt med turister fra hele verden i sitt vakre fjellrike, Atlasfjellene i Marokko. Han var også en av de som tok imot Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen da de ankom Imlil den 12. desember. - Unnskyld, alle. Vi er alle sjokkert og i sorg over de grusomme drapene, sier han. Alle foto : Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Livet etter terroren i Imlil:

Ber folk komme tilbake for å hedre de to drepte jentene

Innbyggerne i fjellandsbyen Imlil er ennå i sjokk etter terrordrapene. - Noe døde i oss. Vi må ikke la terroristene vinne.

IMLIL (Dagbladet): En oransje firehjulsdrevet bil bråstopper i en av Imlils trange gater. Ut hopper fjellguiden Rachid Imerhane (33), iført et bredt og vinnende smil.

- Velkommen til oss! Vi er utrolig lei oss og såret for det forferdelige som skjedde. Tro oss, noe døde i oss og. Vi sørger og vi vil si unnskylde. Til de flotte jentenes familie og til alle dere nordmenn, sier han.

Danskene tilbake

Et 20-talls dansker følger Imerhanes råd, og kom denne uka til hans brors gjestehus i Imlil. Det er danskenes Cecilie Skog, Mogens Kjæmpe Jensen, som er leder i fjellgjengen.

- Jeg har vært her to ganger før, og det er et fantastisk område. Det er forferdelig, hva som skjedde, men vi kan ikke la terroristene vinne. Vi kan ikke bli redde, sier Kjæmpe Jensen til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøvetilbud*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(8,3 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 8,3 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

ÅR

60% rabatt*

318 kr

(0,87 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 318 kr per år. 0,87 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795kr/år)når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (99kr/måned) (795kr/år).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.