Gunhild Stordalen

Ber folk kutte kjøttinntaket. Selv flyr hun 19 ganger mer enn gjennomsnittsnordmannen

- Virker dobbeltmoralsk, mener professor.

EAT: Flere har gått hardt ut mot EAT-Lancet-rapporten. Nå får Gunhild Stordalen kritikk for sitt personlige utslipp. Video: Elisabeth Dalseg / Lars Eivind Bones Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reaksjonene lot ikke vente på seg da Gunhild Stordalens Eat Foundation og den medisinske journalen The Lancet slapp sin store rapport om den globale matsituasjonen forrige uke.

I hovedtrekk konkluderte forskerne med at vi er nødt til å halvere matavfallet og inntaket av rødt kjøtt og sukker, samt doble inntaket av frukt, grønnsaker, belgfrukter og nøtter på verdensbasis.

- Jeg håper rapporten vil øke forståelsen for at mat kan være løsningen på mange av de globale utfordringene vi står overfor i dag, og bidra til en felles, global ambisjon for matsystemet, tilsvarende det vi har for klima, sa Stordalen til Dagbladet i forkant av lanseringen.

Siden da har debatten rast i sosiale medier. Den siste har uka har blant annet en fire år gammel sak der Dagbladet omtalte utslippene fra Stordalen luksusyacht vært vår desidert mest leste sak fra sosiale medier. Det skjedde helt uten at vi selv løftet den fram.

Mange lar seg provosere av anbefalingene, og at det er Stordalen som fremmer budskapet, gitt at hun reiser mer enn de fleste. Men hvor mye mer er det egentlig snakk om?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer