Ber folk leie ut til flyktninger

Kommunalminister Jan Tore Sanner vil gjøre det tryggere å leie ut til flykninger og andre vanskeligstilte på boligmarkedet.

NY HUSLEIEGARANTI:  Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) har innført en ny husleiegaranti som skal sikre utleier bedre når de leier ut til flyktninger og andre vanskeligstilte i boligmarkedet. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NY HUSLEIEGARANTI: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) har innført en ny husleiegaranti som skal sikre utleier bedre når de leier ut til flyktninger og andre vanskeligstilte i boligmarkedet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) ønsker at flere private åpner sine hjem for utleie til flyktninger.

For å få det til har har han lansert et nytt garantidokument, som skal være bedre enn husleiegarantiene som kommunene og Nav tilbyr i dag.

 - Vi er i en situasjon hvor vi har behov for et stort antall utleieboliger og leiligheter. Regjeringen har prioritert bygging av kommunale boliger, men det er ikke tilstrekkelig. Det er behov for i langt større grad også å ta i bruk det private markedet, sier Sanner til Dagbladet.

At det å finne egnet bolig til de nyankomne flyktningene er en utfordring, bekreftes av ordfører Kjell Berge Melbybråten (Ap) i Øystre Slidre. Bygda bosatte 17 flyktninger i fjor og har vedtatt å ta i mot 15 i år. Heldigvis har de fått det til i den vesle kommunen med bare litt over 3000 innbyggere.

- Vi er avhengig av velvilje fra private utleiere og at det er et godt samarbeid med offentlige og kommunale instanser. Hos har det har vært positiv respons fra private utleiere både av kommersielle, men også av humanitær bakgrunn. Men tilgangen på boliger kan fort bli en utfordring, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer