Ber folk lete i containere etter død lege

Den siktede 37-åringen og den antatt drepte legen Joaquin Bermudez hadde vært venner siden 1990-tallet. Nå ber politiet folk delta i letingen etter et lik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den siktede 37-åringen og legen Joaquin Leal Bermudez, som fryktes drept og dumpet, var venner i flere år. Det opplyste politioverbetjent Finn Abrahamsen på en pressekonferanse i ettermiddag.

- De hadde et vennskapsforhold som strakte seg over flere år, blant annet traff de hverandre på juleferie, sier Abrahamsen.

Han utelukker ikke at de to hadde et kjærlighetsforhold, men har så langt ingen indikasjoner på det. Dagbladet.no får opplyst at de to har kjent hverandre helt siden 1990-tallet, en relasjon som tre-fire venner har fortalt politiet om uavhengig av hverandre.

- Den savnede var åpent homfil. Men vi vet foreløpig ikke nok om siktede til å si noe mer rundt forholdets karakter, opplyser Abrahamsen til Dagbladet.no.

Store mengder blod

Politiet har ikke funnet noe lik, men Abrahamsen bekreftet i dag at det er gjort «tydelig blodfunn» i både offerets leilighet, garasjeanlegget i bygården, og i bilen til Bermudez, som 37-åringen ble pågrepet i.

- Det var så store mengder blod at vi følte oss sikre på at det var begått et drap. Det er vi enda sikrere på i dag, sier politioverbetjenten til Dagbladet.no.

Han vil ikke avkrefte eller bekrefte at drapsvåpenet er funnet.

 AVSLØRT AV BILEN: Bilen var full av blod da den siktede 37-åringen ble stoppet i den savnedes bil, natt til i går. Foto: Politiet
AVSLØRT AV BILEN: Bilen var full av blod da den siktede 37-åringen ble stoppet i den savnedes bil, natt til i går. Foto: Politiet Vis mer

- Vi vil holdte tett om det til vi har fått gjennomført avhør med 37-åringen, sier Abrahamsen.

Fremdeles savnet

Politiet har så langt inge konkrete opplysninger om hvor på Østlandet det antatte liket er dumpet av gjerningsmannen.

Nå ber politiet alle som eier containere om å være oppmerksomme.

- Det er et egnet sted å legge slike ting, så vi oppfordrer alle som har containere eller lignende til å sjekke disse, både med tanke på et eventuelt lik og gjenstander som kan knyttes til forbrytelsen, sier Abrahamsen.

I går søkte politiet langs E18 mellom Tønsberg og Drammen, uten resultat.

- I tillegg til steder langs E18 fra Tønsberg, gjennom Drammen og til Ski er også andre områder interessante. Vi har fått en vitneobsevasjon av bilen til avdøde, i fart på riksvei 32 mellom Siljan og Hvittingfoss. Alle som har sett bilen eller noe av interesse må ta kontakt, understreker politioverbetjenten.

Politiet fortsetter ellers avhør av vitner. Flere har meldt seg etter at politiet gikk ut om ba om hjelp fra homsemiljøet i Oslo.

 I går skrev Dagbladet.no at naboer til den savnede har hørt bråk om natta, og politiet bekrefter i dag at flere av beboerne i blokka i Maridalsveien har hørt eller sett påfallende ting i det siste.

Sist sett søndag

Siste observasjon av Bermudez ble gjort søndag 14.01 ca kl 23. Politiet har også en del elektroniske spor å gå etter, blant annet skal den antatt drepte flere ganger ha besøkt nettsteder for homofile. Dagbladet skrev i dag at overlegen blant annet hadde en profil på Gaysir. 

Den siktede 37-åringen, som er fra Trøndelag, fastholdt i dag at han ikke ønsker å avgi forklaring foreløpig. Han samtykket i dag likevel til fire ukers varetektsfengsling, to av disse med brev- og besøksforbud.

Trønderen er bosatt sentralt i Trondheim, og reiste ifølge Abrahamsen til Oslo tett opptil helga. Mannen har også tidligere bodd i Oslo, og så sent som sommeren 2006 hadde han opphold i hovedstaden av ukjente årsaker.

Tidligere i dag ble det kjent at 37-åringen var i politiets søkelys også før drapssaken ble kjent. Han er også et av flere navn i en omfattende pågående etterforskning etter flere voldtektsforsøk i Trondheim før jul.

- Politiet i Trondheim hadde forsøkt å kontakte ham for å få til et avhør, men nådde ikke fram, opplyser politiinspektør Terje Lunde ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Dagbladet.no følger saken.

RESPEKTERT LEGE: Joaquin Leal Bermudez var patolog ved Radiumhospitalet i Oslo.
BLOD I LEILIGHETEN: Politiet mener den savnede legen må ha blitt drept hjemme.