LEKKASJE:  Flere er evakuert etter en eksplosjon ved denne fabrikken i Melbu i Vesterålen. Foto: Politiet i Midtre Hålogaland
LEKKASJE: Flere er evakuert etter en eksplosjon ved denne fabrikken i Melbu i Vesterålen. Foto: Politiet i Midtre HålogalandVis mer

Ber folk lukke dører og vinduer etter utslipp av ammoniakk i Vesterålen.

Flere evakuert etter eksplosjon ved en Norway Seafood-fabrikk i Melbu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siste: Politiet melder 14:30 at lekkasjen er stanset og at det foregår utluftning av bedriften. Alle sperringer er hevet.

Mandag klokken 13 meldte politiet om et ammoniakkutslipp ved Norway Seafoods-fabrikken i Melbu i Vesterålen, skriver NTB.

En mannlig arbeider er sendt til Stokmarknes sykehus for en legesjekk. Politiet har evakuert alle ansatte i bedriften og alle andre innen en radius på 600 meter, melder Vesterålen Online.

Politet leter nå etter kilden til lekkasjen.

- Vi har tre røykdykkere inne, og vi regner med at gassen blir borte ganske raskt når vi har gjort det, sier operasjonsleder Stein Wilhelmsen ved Midtre Hålogaland-politiet til Dagbladet.

Midtre Hålogaland politidistrikt ber samtidig folk på Melbu holde dører og vinduer lukket.

Eksplosjonen skal ha skjedd på samme dag som fabrikken utførte et vedlikeholdsarbeid. Politiet kan ikke bekrefte at dette er årsaken til hendelsen.

Både fergeleiene og hotellet på Melbu ligger innenfor området som er stengt av.