Ber folk melde fra om de finner et lik på sjøruta mellom Amsterdam og Narvik

Har gjort ytterligere beslag i skipet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NARVIK (Dagbladet): Politiet i Hålogaland ber folk melde fra om de skulle finne et lik på seilingsruta Amsterdam og Narvik.

Det kommer fram i en pressemelding sendt ut tirsdag formiddag, bare noen få timer før grekeren som er siktet for drap skal framstilles for varetektsfengsling i Ofoten tingrett.

Fram til i går lette krimteknikere etter spor av hva som kan ha tilstøtt en savnet kvinne i 30-åra om bord i «Anangel Explorer», som ankom Narvik fredag.

Hun er fortsatt ikke funnet.

Politiet har blant annet funnet blodsøl og annen kroppsvæske i båten. Nå ber politiet folk si ifra om de finner et lik, etter som en del av etterforskningen er å finne ut om kvinnen kan ha blitt dumpet til sjøs.

«Det foregår parallell etterforsking fra politiet i Amsterdam. Det er etablert formell og direkte kontakt. Politiet i Amsterdam sikrer elektroniske spor i knytning til havna og person», skriver politiet i pressemeldingen.

«Seilingsrute (GPS-logg) fra Amsterdam til Narvik er oversendt. Det er via Schengensystemet anmodet om at funn av person i sjø i tilknytning til seilingsrute meldes til norsk politi.»

Skipsoffiserens kolleger har vært inne til avhør, før de fikk forlate Narvik og seile mot Hamburg i går kveld.

«Alle om bord i båten, totalt 21 mannskaper og offiserer ble avhørt i løpet av mandag. Skipet ble på nytt gått gjennom med kriminalsøkshund, teknikere og et betydelig antall tjenestemenn fra lokalt politi. Det ble gjort ytterligere beslag.

Skipet forlot Narvik i går ca. kl 21», står det videre.

Biologisk materiale er sendt til Folkehelseinstituttet for utarbeidelse av DNA-profil, opplyser politiet.

«Det er via ukrainske myndigheter anmodet om referanseprøve DNA på nær slektning av den saknede kvinnen.»

Dagbladet følger saken.

HAR REIST: Skipet forlot Narvik mandag kveld i 21-tida, etter å ha blitt gjennomsøkt. Nå har det fått reise, etter at alle om bord har vært inne til avhør. Èn person har blitt igjen i Narvik, siktet for drap. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HAR REIST: Skipet forlot Narvik mandag kveld i 21-tida, etter å ha blitt gjennomsøkt. Nå har det fått reise, etter at alle om bord har vært inne til avhør. Èn person har blitt igjen i Narvik, siktet for drap. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer