Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber folk om å fortsatt holde seg unna sentrum

- Vi opphever ikke sperringene før vi er 100 prosent sikre, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kort tid etter bombeangrepet mot Regjeringskvartalet i Oslo fredag ettermiddag, ba politiet folk om å forlate sentrum og holde seg innendørs i privatboliger.

Selv om den antatte gjerningsmannen for både Oslo-bomba og skytingen på Utøya er pågrepet, opprettholder politiet henstillingen til publikum.

- Vi ber om at folk fortsatt holder seg unna sentrum og offentlige bygninger. Vi vil ikke heve sperringene før vi er 100 prosent sikre på at det er trygt, sier fungerende politimester Sveinung Sponheim.

Blant annet er et område i Arbins gate, ved Utenriksdepartementet, avsperret.

- Det kan godt hende det gjennomføres bombesøk ved UD, men jeg har ikke oversikt over konkrete søk nå, sier Sponheim.

Sju personer er bekreftet døde etter angrepet i Regjeringskvartalet. Ni til ti ble drept på Utøya, men politiet frykter det dødstallet vil stige.

ADVARER PUBLIKUM: Fungerende politimester Sveinung Sponheim (til venstre) ber folk holde seg unna Oslo sentrum. Foto: JØRGEN BRYNHILDSVOLL
ADVARER PUBLIKUM: Fungerende politimester Sveinung Sponheim (til venstre) ber folk holde seg unna Oslo sentrum. Foto: JØRGEN BRYNHILDSVOLL Vis mer