Ber folk se etter mulige drapsvåpen i hagen

Tror gjerningsmenn kan ha kastet fra seg gjenstander.

ÅSTEDET: Kriminalteknikere jobbet i flere timer i Otto Sogns vei etter det dødelige angrepet på 52-åringen natt til lørdag, men politiet tror noen også kan ha kastet fra seg viktige spor andre steder i nabolaget. Foto: DANIEL LAABAK
ÅSTEDET: Kriminalteknikere jobbet i flere timer i Otto Sogns vei etter det dødelige angrepet på 52-åringen natt til lørdag, men politiet tror noen også kan ha kastet fra seg viktige spor andre steder i nabolaget. Foto: DANIEL LAABAKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet ber nå om publikums hjelp til å finne gjenstander som flyktende gjerningsmenn kan ha kastet fra seg i Manglerud-området etter overfallet på restauranteieren Mohammad Arshad (52).

Ingen er ennå siktet eller pågrepet i saken.

- Vi ber alle som bor i området om å se etter gjenstander de oppfatter som fremmede i egne hager, buskas og grøfter, med tanke på at en gjerningsperson kan ha kastet fra seg noe, sier politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen ved Oslo politidistrikt.

Han understreker at publikum som finner noe må varsle politiet uten å røre funnet.

Fra før er det kjent at den eller de som angrep 52-åringen kan ha vært i besittelse av slagvåpen, men også helt andre gjenstander kan være interessante for politiet.

- Det kan også være tilsynelatende uskyldige ting som klesplagg, sier Ingebrigtsen.

Sjekker mange elektroniske spor Politiet jobber fortsatt med å kartlegge samtlige som oppholdt seg i nabolaget ved Otto Sogns vei i det aktuelle tidsrommet.

- Vi ber publikum kontakte politiet med opplysninger om alle bevegelser i området rundt åstedet mellom midnatt og klokka 0100 natt til lørdag 28.09.13, sier politiadvokaten.

Etterforskerne har strevd med dårlig tipstilfang i saken, noe som kan skyldes tidspunktet for ugjerningen.

Mange personer, fra avdødes familie og naboer i området til kjente kriminelle, er nå avhørt i saken. Samtidig jobber politiet blant annet intensivt med mobiltelefonoversikter fra basestasjoner, bompasseringer og opptak fra overvåkningskameraer i et stort område.

- Etterforskningen fortsetter med uforminsket styrke gjennom helga, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Gjengmedlemmer fikk voldsalarm Dagbladet har tidligere skrevet av navngitte gjengmedlemmer er i søkelyset fordi de har hatt en konflikt med en person Mohammad Arshad kjente godt, men at etterforskerne tar høyde for at den kjente konflikten ikke har noe med ugjerningen å gjøre.

Ryktene i de kriminelle miljøene er nå et stort problem for oslopolitiet, som på toppen av selve den massive etterforskningen  må sørge for sikkerheten til de navngitte mennene og forhindre at noen tyr til vold basert på rene spekulasjoner. Dagbladet skrev tidligere i dag at politiet blant annet har utstyrt mennene med voldsalarm.