Corona i Oslo:

Ber folk stille seg selv to spørsmål

Oslo kommune fraråder private sammenkomster og besøk i private hjem. Helsebyråd Robert Steen sier at det nå er viktig å stille seg selv to spørsmål.

UNNGÅ BESØK: Byrådet i Oslo anbefaler folk å unngå private sammenkomster og besøk i private hjem. Foto: NTB Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Søndag innførte Oslo kommune strenge smitteverntiltak som følge av en kraftig økning i smittetilfeller. Nå anbefaler byrådet innbyggerne å unngå private sammenkomster og besøk i private hjem.

Dette er imidlertid en anbefaling og ikke et forbud. Det er derimot forbudt med private sammenkomster med mer enn ti personer, og brudd på dette forbudet vil medføre saftige bøter.

Den nye anbefaling er en innstramming av en gammel anbefaling. Før anbefalte byrådet Oslos innbyggere å unngå å ha mer enn ti sosiale kontakter per uke, men denne anbefalingen ser ut til å ha blitt mistolket, forteller byrådsleder Raymond Johansen til Dagbladet.

- Gjennom denne uka har vi erfart at en del har hatt ti kontakter på mandag, ti på tirsdag, ti på onsdag og ti på torsdag. Det er en gal måte å tolke denne regelen på. Vi vet at mye av smittespredningen skjer ved at folk har nærkontakt, og derfor vil vi nå være tydelige på at vi anbefaler folk å unngå private sammenkomster og besøk i private hjem, sier Johansen og fortsetter:

- Vi må stålsette oss litt. Nå er ikke tiden for å invitere venner og familie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer