Snøkaos i Sør-Norge:

Ber folk være forberedt på det verste

Trafikkulykker, stengte fjelloverganger og flere ras. Været skaper kaos i Sør-Norge.

AKKURAT NÅ: Dagbladet TV gir deg siste nytt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snøværet skaper trafikale problemer flere steder på Sør- og Østlandet fredag morgen. Nedbøren har tiltatt fra klokka 07, og de trafikale problemene har allerede kommet.

- Det kan være greit å være forberedt på det verste også, sier trafikkoperatør Ole Petter Ruud hos Vegtrafikksentralen Sør til TV 2.

Også Sør-Øst politidistrikt oppfordrer folk til å være forsiktige når de er ute og kjører.

- Politiet ber førerne ta ekstra hensyn til vær og føre gjennom dagen. Det kan stedvis være glatt og utfordrende kjøreforhold. Senk hastigheten og ikke ta noen sjanser. Kjør hensynsfullt og varsomt, skriver de på Twitter.

E16 og E18 var stengt

E16 ble en periode stengt ved Økre/før Skuitunnelen, melder politiet i Oslo på Twitter.

- Det står nå seks vogntog på E16 opp mot Sollihøgda. Bilberger jobber på stedet, skriver politiet klokka 10.52.

Veien er nå åpnet igjen.

I morgentimene var ble også E18 sperret, etter at en bil havnet på taket omkring en kilometer før avkjøringen til Asker. Føreren av bilen skal ha kommet seg ut og være uskadd.

Snøværet har tiltatt i Oslo-området på morgenen.

- Foreløpig er det bare hendelsen på E18 som er meldt. Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar å rydde opp der, men bilberger var ikke så langt unna, sier operasjonsleder Per Ivar Iversen til Dagbladet.

Klar oppfordring

Ruter varsler at reisegarantien deres ikke vil gjelde fredag morgen ettersom det er meldt gult farevarsel for snø i Oslo og Viken.

På Vestlandet er flere veier stengt, og Vegtrafikksentralen Vest opplyser at det har gått flere ras på riksvei 13. Veien er stengt mellom Nesflaten og Håra.

De fleste fjellovergangene i Sør-Norge er stengte eller har kolonnekjøring på grunn av dårlig vær.

- Det blir en dag med mye nedbør, med regn i lavlandet og mye snø i høyden. Alle som skal ute å kjøre bør ha full tank, mat og drikke i bilen og varme klær med seg. Det kan bli lenge å vente innimellom, sier trafikkoperatør Jørgen Bødtker.

Det er ventet at værforholdene og nedbøren vil avta lørdag, for så å tilta igjen søndag.

- Ta med spade

Det har vært flere ulykker i Trøndelag i morgentimene fredag. E6 ved Ronglan ble stengt i 7-tida etter en trafikkulykke, men er nå åpen igjen. Mens det litt lengre nord, ved Gråmyra, har vært en utforkjøring. Det samme har det vært på E14 i Stjørdal. Det er ikke meldt om personskade.

Politiet i Trøndelag kommer derfor med klare råd til bilister:

- Kjør etter forholdene og eventuelt ta med en spade og varme klær om man blir stående fast på tur i distriktet i dag, skriver politiet i Trøndelag på Twitter klokka 09.40.

Politiet ber bilister følge med på trafikkmeldinger fra Vegtrafikksentralen.

Det er spesielt fokksnø som skaper problemer på veiene i Trøndelag. Fjellovergangene Fv705 Stugudalen - Brekken i Tydal, og E6 over Dovrefjell er stengt. Det vil klokka 11 bli tatt ny vurdering om E6 kan åpne, og klokka 12 bli tatt vurdering om Fv705 kan åpnes.

- Det er utfordrende kjøreforhold, med dårlig sikt og fokksnø som legger seg i veibanen. Det ser ut til at det vil roe seg utover dagen, sier Per Morten Trymer, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Midt, til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer