Lange køer:

Ber folkeregistrerte vente til valgdagen

Mer enn 40 prosent har forhåndsstemt, og både i Oslo og Bergen ble det meldt om lange køer fredag. Oslos valgansvarlig ber nå osloborgere om å vente.

LANG KØ: Fredag stenger valgbodene for forhåndsstemming. På Anne-Cath Vestlys plass i Oslo var det kø fredag formiddag.Foto: Terje Pedersen / NTB
LANG KØ: Fredag stenger valgbodene for forhåndsstemming. På Anne-Cath Vestlys plass i Oslo var det kø fredag formiddag.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det siste frist for å forhåndsstemme ved valget, og i flere byer vokste køene fredag ettermiddag.

I Oslo sentrum var køene spredt over plassen ved sentralstasjonen og det nye Deichman-biblioteket.

Kommunens valgansvarlig Ingvild Åsgård ber nå de som er folkeregistrert i Oslo, vente til valgdagen med å stemme.

- De som er folkeregistrert i andre kommuner enn Oslo, må stemme i dag eller reise hjem til hjemkommunene sin for å stemme på valgdagene. Mens de som er folkeregistrert i Oslo, kan vente til de to valgdagene eller velge et lokale utenfor sentrum, sier Åsgård til NRK.

Det er også meldt om lange køer i Bergen fredag. På Torgalmenningen i Bergen loves det at de som stiller seg i køen før klokka 16, når valglokalet etter planen skal stenges, skal få slippe inn.

- Er det veldig lang kø der, vil jeg anbefale å sjekke om det er mindre kø på et av de andre mottakene. Innbyggerservice og hovedbiblioteket har generelt hatt lite pågang hittil, sier valgansvarlig i Bergen kommune, Ida Rambech i Bergens Tidende.

I årets valg har antallet som forhåndsstemmer, allerede slått alle rekorder. Per fredag er det registrert 1 587 174 forhåndsstemmer til stortingsvalget. Det tilsvarer 40,8 prosent av alle stemmeberettigede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer