Ber for morderen

TERRE HAUTE (Dagbladet): I går og i natt har fader Ron Ashmore bedt for Oklahoma-bombemannen Timothy McVeigh, mot dødsstraff og for tilgivelse av alle syndere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den katolske St. Margaret Mary-kirka i Terre Haute i Indiana i USA var i natt samlingssted for motstanderne av dødsstraff som tente lys for McVeighs sjel før han klokka 14 i dag, norsk tid, får giftsprøyta. Ashmore og hans menighet tente også lys for de 168 menneskene som McVeigh drepte i Oklahoma i 1995 og de mange ofrene som lever med sorg og sinne fremdeles. Og for Juan Raol Garza, som henrettes i samme dødskammer som McVeigh 19. juni.

- Jeg tror debatten om dødsstraff vil fortsette i USA, sier fader Ashmore til Dagbladet.

Øker sakte

Det samme gjør nonnene i Sister of Providence, som driver et av USAs eldste katolske college i Terre Haute. Rundt i USA øker motstanden sakte, men sikkert, og de første meningsmålingene etter henrettelsen vil gi en pekepinn om McVeighs død vil gi dødsstraffmotstanderne med- eller motvind.

Fader Ashmore tror på medvind. Han tror amerikanerne etter hvert blir mer opplyst, og i alle nattas bønner ble også media tatt med. Årsaken var at tv og aviser aktivt har informert amerikanere og verden om en straff han mener er uverdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer