Ber for sine liv

Hodene skal rulle - og nedtellingen er begynt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den filippinske lastebilsjåføren Angelo de la Cruz (46) kunne i dag puste lettet ut. Han har vært kidnappet av opprørere siden 7. juli, og gisseltakerne truet med å halshugge ham hvis filippinske myndigheter ikke trakk sine styrker ut av Irak. Torsdag, dagen etter at kravet ble innfridd, ble de la Cruz sluppet fri i Bagdad.

Samtidig, i et innslag på den arabiske kanalen Al Arabiya i dag:

Linet opp i et mørkt rom, ber seks nye gisler for sine liv. Kidnapperne, den ytterligående militante gruppa Svarte flagg, krever at firmaene gislene jobber for, og landene de er fra, skal trekke alle sine ut av Irak. Blir ikke kravet innfridd, truer de, vil hodene rulle. Ett for hver 72. time.

Nedtellingen begynte 2 i natt norsk tid.

Muhammed Ali Sanad, det egyptiske gisselet, tryglet i dag firmaet sitt om å gi etter for kravet. Mot slutten av båndet forsøker han smilende å roe ned familien:

- Mamma, hvis du ser meg på TV, ikke bekymre deg, vi er med de beste mennesker, irakerne. De gir oss mat, men dette må gjøres slik at de får stoppet inntrengerne fra å komme inn i Irak.

- Dere også, barna mine Ahmed og Ali, bekymre dere ikke. Jeg kommer hjem i slutten av måneden som jeg lovte. Men hvis vi dør, vil jeg takke Gud, sier han, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

De væpnede opprørerne har også sagt at de betrakter ethvert kuwaitisk selskap som kan knyttes til USA, som amerikansk.

Amerikanske styrker kjempet i hele går mot væpnede opprørere i den irakiske byen Ramadi - etter at opprørerne angrep en marinekonvoi i byen. Ifølge rapporter skal 25 irakere være drept i kampene så langt. Ytterligere 17 skal være skadd, og 25 anholdt. Flere amerikanere skal også være såret i kampene, men ingen alvorlig, melder CNN.

BER FOR SINE LIV: I går kom meldingene om at ytterligere seks personer er tatt som gisler av væpnede opprørsstyrker. To fra Kenya, tre fra India og én fra Egypt. Gislene jobber alle for samme veitransportfirma i Kuwait. Her er de tre indiske, foreløpig uidentifiserte, gislene, som holdes på hemmelig sted i Irak.<P> Tre opprørere med automatvåpen sees i forgrunnen.