Ber fotballfans ligge unna sex-handelen

Statsrådene Karita Bekkemellem (Ap) og Kristin Halvorsen (SV) fordømmer VM-arrangørenes tilrettelegging av prostitusjon og ber norske menn ligge unna sexhandelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når fotball-VM sparkes i gang i dag, utvides også sexmarkedet i Tyskland. Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem og finansminister Kristin Halvorsen er bekymret for at norske fotballturister faller for fristelsen. De vil fronte en informasjonskampanje mot kjøp av sex.

Slavehandel

-  Det er viktig å gjøre norske menn bevisste på hva prostitusjon er: Kjøp og salg av jenter. Det er vår tids slavehandel. Det ligger en kynisme bak som ikke handler om frivillighet fra kvinnenes side. Fotball-VM aktualiserer problemet fordi så mange nordmenn reiser dit, sier Bekkemellem til Dagbladet.

-  Det spesielle med Fotball-VM er at arrangørene har tilrettelagt for at prostitusjon skal være et av tilbudene på linje med hotellrom og ølsalg. Det er denne alminneliggjøringen vi reagerer mot, en prostitusjons-pushing og markedsføring som fører til at VM blir en introduksjon til sexhandel for mange menn som normalt ikke ville ha kjøpt sex, sier Halvorsen.

Presset

De tror ikke norske menn er klar over i hvor stor grad de prostituerte er ofre for menneskehandel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer