Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber franske myndigheter om hjelp i Martine-saken

Etter opplysninger om at Farouk skal forsøke å flykte til Frankrike.

FLUKTPLANER:  Farouk Abdulhak er etterlyst via Interpol. Franske myndigheter er nå involvert i jakten på rikmannssønnen, etter opplysninger om at Farouk skal ha planer om å flykte til USA via Frankrike. Foto:  Scan Press.
FLUKTPLANER: Farouk Abdulhak er etterlyst via Interpol. Franske myndigheter er nå involvert i jakten på rikmannssønnen, etter opplysninger om at Farouk skal ha planer om å flykte til USA via Frankrike. Foto: Scan Press. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet (UD) har involvert franske myndigheter i jakten på Farouk Abdulhak, som er mistenkt for drapet på Martine Vik Magnussen, skriver Aftenposten.

Nettavisen skrev for to uker siden at Interpol hadde mottatt en bekymringsmelding om at Farouk hadde planer om å flykte til USA via Frankrike.

USA involvert Farouk Abdulhak har for øvrig familietilknytning til Frankrike. Familien hans har i mange år tilbrakt jul og nyttår i det franske skisportsområdet Courchevel. Det er imidlertid usikkert om familien vil tilbringe julen der i år.

Ifølge Aftenposten har UD lenge jobbet med å kartlegge Farouks historie, blant annet for å finne ut om han har fransk statsborgerskap, siden han er født i Frankrike.

Det har tidligere blitt kjent at Farouk Abdulhak har et amerikansk pass, i tillegg til et jemenittisk. Norske og britiske myndigheter opplyste i forrige uke at de derfor ville ta kontakt med myndighetene i USA.

— Våre regjeringer er enige om å holde tett kontakt og jobbe med nabolandene til Jemen om oppmerksomhet rundt denne saken, og at vi gjør en felles norskbritisk henvendelse i saken, samt ta kontakt med USA fordi denne personen har amerikansk pass, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre til Nettavisen tirsdag.

Ber næringslivet utøve press Søndag ble det kjent at politikere fra alle partier på Stortinget ber Coca-Cola og andre stornavn som samarbeider med ettersøkte Farouk Abdulhaks far, om å vurdere sine forbindelser til milliardæren.

- Vi håper selskapene vil orientere Abdulhak om denne saken og at de overveier om det er i samsvar med deres etiske standard å ha forretningsforbindelser med en som forhindrer britisk politi i en pågående drapsetterforskning, sier Høyre-representant Michael Tetzschner til VG.

I brevet viser politikerne også til at Abdulhak, som har spesialagenturet for de store merkevarene i sin region, knyttes til både korrupsjon og uetisk forretningsvirksomhet. Men de understreker at de ikke oppfordrer til noen boikott av Jemen-milliardærens forretningsimperium.

Martine Vik Magnussen (23) ble drept i London 14. mars 2008. Farouk Abdhulhak flyktet kort tid etter drapt fra London til Jemen, og han ble deretter drapssiktet og etterlyst.

Jemen har ingen utleveringsavtale. Støre har tidligere opplyst at Jemen har tilbudt seg å prøve saken der, men verken britiske myndigheter eller Martines familie ønsker det. Målet er å straffeforfølge Abdulhak i Storbritannia.

Martine Vik Magnussen ble brutalt drept i en London-leilighet i Great Portland Street i mars 2008. Så langt har ikke britiske myndigheter lykkes med å få drapsmistenkte Farouk Abdulhak utlevert til Storbritannia. Arkivfoto: Familien / Scanpix
Martine Vik Magnussen ble brutalt drept i en London-leilighet i Great Portland Street i mars 2008. Så langt har ikke britiske myndigheter lykkes med å få drapsmistenkte Farouk Abdulhak utlevert til Storbritannia. Arkivfoto: Familien / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!