Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber Grande forklare seg om sexsaken

- Jeg er veldig skuffet over at landsmøtet har druknet i denne saken, sier han.

FORKLARING: Venstres Abid Raja ber partileder Trine Skei Grande om å forklare seg om sexsaken. Foto: Tomm W. Christiansen / dagbladet
FORKLARING: Venstres Abid Raja ber partileder Trine Skei Grande om å forklare seg om sexsaken. Foto: Tomm W. Christiansen / dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingspolitiker Abid Raja (V) mener Grande-saken er en belastning for partiet og ber Venstre-leder Trine Skei Grande forklare seg.

- Jeg ber Trine være så snill å benytte seg av tillatelsen gutten har gitt til å snakke ut. Hun må fortelle hva som skjedde og ikke skjedde fra A til Å, og dermed bli ferdig med saken, sier Abid Q. Raja til NRK.

Raja er Stortingets visepresident, Venstres parlamentariske nestleder og partiets talsperson for finans og utenriks. Lørdag ble han også valgt inn i landsstyret av et enstemmig landsmøte.

- Jeg er veldig skuffet over at landsmøtet har druknet i denne saken. Det gjør meg både trist, oppgitt og skuffet på vegne av Venstre. Partiet er i regjering, vi skal skinne og skryte av alt vi får til, og av alle planene vi har, og så forsvinner alt det i en helt meningsløs sak fra ti år tilbake, sier Raja.

TEKNOLOGI: Venstreleder Trine Skei Grande holder tale ved åpningen av Venstres landsmøte. Video: NTB Scanpix Vis mer

Tillatelse

Trine Skei Grande har ingen planer om å følge oppfordringen fra Raja.

- Grande har ingen kommentar, sier statssekretær Jan Christian Kolstø til Dagbladet.

Nestleder i Venstre Terje Breivik, støtter heller ikke oppfordringen fra Raja.

- Jeg har full tillit til måten Trine håndterer dette på, sier han.

Breivik vil ikke kommentere hva han synes om at Raja går ut med sin oppfordring offentlig, og dermed viser at partiet ikke er samlet i synet på hvordan saken best bør håndteres.

Opphevet avtale

Saken om Grandes intime omgang med en 17-åring på en bryllupsfest i 2008 ble først offentlig kjent i januar i år under regjeringsforhandlingene på Jeløya.

Den fikk også mye oppmerksomhet etter at Venstre-lederen selv snakket om den i et større intervju med Aftenposten 16. januar.

To dager seinere kommenterte 26-åringen Grandes versjon av historien, som han mener er gal, i VG. Mannen og Grande har tidligere inngått en muntlig avtale om å ikke snakke om hendelsen, men mannen har siden gitt Grande tillatelse til å forklare seg.

Spekulativt av Borten Moe

«På vårt bryllup i august 2008 hadde daværende stortingsrepresentant og nestleder i Venstre, Trine Skei Grande, sex med en slektning av meg på 17 år. Mange var tilstede og fikk det med seg», skrev Sp-nestleder Ola Borten Moe i et lengre Facebook-innlegg, som han publiserte tirsdag formiddag, rett før Grande åpnet Venstres pressekonferanse om helgens landsmøte.

Overfor Dagbladet har Raja tidligere kalt utspillet for spekulativt av Borten Moe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!