Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber Gud stoppe Bondevik

Både kristne og muslimske ledere i Norge går sammen om å fordømme bombingen av Afghanistan. Nå vil prestene bruke gudstjenesten til å ta et oppgjør med Bondeviks døve ører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange biskoper har de siste dagene kritisert Bondevik for hans støtte til bombingen av Afghanistan, men ingenting har skjedd.

Kristne og muslimske ledere sendte derfor et krast brev til statsminister Kjell Magne Bondevik i går:

«Vi vil be den norske regjeringen ta et initiativ overfor NATO for å stanse bombingen umiddelbart. Internasjonal terrorisme må bekjempes med alternative midler som ikke rammer en uskyldig tredjepart.»

Andre midler

Brevet er undertegnet av generalsekretær Stig Utnem i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, den muslimske imamen Ahle Sunnat i menigheten Central Jamaat i Oslo og leder Aslam Ahsan ved Ressurssenteret for pakistanske barn.

- Altfor mange uskyldige menneskeliv har gått tapt. Internasjonal terrorisme må bekjempes med andre midler enn bombing, sier Utnem.

- Hvilke da?

- Økonomisk boikott, etterretning og eventuelle militære raids som ikke dreper uskyldige, men bare rammer de skyldige terroristene, sier Utnem.

Han legger til at han regner med at mange prester kommer til å ta et oppgjør med bombingen under søndagens gudstjeneste.

- Jeg har snakket med mange prester som kommer til å bruke gudstjenesten til å fordømme bombingen og be til Gud for at den må stoppes. Prestene er lei av å snakke til Bondeviks døve ører, sier Utnem.

Ønsker straff

Den muslimske imamen Ahle Sunnat i Central Jamaat- menigheten, som er den største muslimske organisasjonen i Norge, ønsker at terroristene får sin fortjente straff, men:

- Vi reagerer på at uskyldige barn og kvinner blir drept av amerikanske bombefly, sier Sunnat.

Hele Norges coronakart