ADVARTE: I et intervju med Dagbladet advarte Hadia Tajik (AP) mot en lettvint og populistisk debatt om radikalisering. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
ADVARTE: I et intervju med Dagbladet advarte Hadia Tajik (AP) mot en lettvint og populistisk debatt om radikalisering. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Ber Hadia Tajik om unnskyldning - med blomster

«Beklager så mye - jeg er oppriktig lei meg», skriver Høyres Hårek Elvenes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hadia Tajiks kollega i justiskomiteen, Hårek Elvenes fra Høyre, sa i dag torsdag til Dagbladet at «det er ingen grunn til å lefle med radikal islam, heller ikke for lederen av justiskomiteen».

Bakgrunnen var at Hadia Tajik (Ap) i et intervju med Dagbladet advarte mot en lettvint og populistisk debatt om radikalisering.

Nå beklager Elvenes ordvalget.

«Kjære Hadia» - Jeg ser at ordet lefling er et dårlig valgt ord, som kan gi feil assosiasjoner i forhold til det som var min intensjon, sier Hårek Elvenes.

I en epost til Dagbladet skriver han at han vil sende henne en blomsterbukett og et kort med påskriften:

«Kjære Hadia, Jeg vil gjerne beklage min ubetenksomme uttalelse om lefling med radikal islam. Det var en formulering jeg ikke burde ha brukt. Jeg håper vi kan legge det bak oss og fokusere på å bekjempe radikalisering og terror. Igjen, beklager så mye - jeg er oppriktig lei meg», skriver han.

Roser Hadia I intervjuet med Dagbladet oppfordret han henne til å stå fram «og klart ta avstand fra radikal islam».

- Hun har presisert i et oppslag senere at dette tar hun utvetydig avstand fra, sier han til Dagbladet. Elvenes sier at han gjerne vil gi Tajik ros for at hun tar så tydelig avstand fra radikal islam.

Akkurat hvilken type blomster han vil sende er foreløpig ikke avgjort - men han sier at påskeliljer er meget aktuelt.

Ikke billigblomster - Jeg må se på utvalget i blomsterforretningen, men det blir ikke en Kiwi-bukett til 100 kroner, sier han.

Elvenes har fått opplyst at Tajik akkurat nå befinner seg i utlandet, men vil sørge for at hun får blomstene. Han ser fram til å treffe henne igjen i Justiskomiteen på Stortinget i neste uke.

- Jeg ser fram til et fortsatt godt samarbeid, sier han til Dagbladet.

IKKE KIWI-BUKETT: - Jeg må se på utvalget i blomsterforretningen, men det blir ikke en Kiwi-bukett til 100 kroner, sier Hårek Elvenes (H) om blomsterbuketten han vil gi til Hadia Tajik. Foto: Stortinget
IKKE KIWI-BUKETT: - Jeg må se på utvalget i blomsterforretningen, men det blir ikke en Kiwi-bukett til 100 kroner, sier Hårek Elvenes (H) om blomsterbuketten han vil gi til Hadia Tajik. Foto: Stortinget Vis mer