Ber hæren gå med folket

Libyas innenriksminister har gått av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Libyas innenriksminister og hærgeneral, Abdul Fatah Younis, forlot tirsdag kveld sin stilling.  Han går nå ut og støtter demonstrantene ved å oppfordre hæren i landet til å slå seg sammen med folket og kjempe for et fritt Libya, melder Al-Jazeera.

Den avgåtte justisministeren i landet, Mustafa Abdul Jalil, sier avgangen til innenriksministeren er en stor nyhet fordi han var en nær venn av Kadhafi.

- Utrolig Younis ber nå militæret kjempe sammen med folket for «sine legitime krav», noe som følger det samme budskapet egyptiske millitærledere gav før president Hosini Mubarak gikk av. Younis sa i et intervju med TV-stasjonen tirsdag kveld av han ikke vil snu ryggen til folket.

- Kadhafis menn kom for å skyte meg, men de bommet. jeg var en nær venn og er overrrasket over det han nå har har gjort. jeg som har stått ved hans side i så mange år. Han er veldig sta mann, men er nå ferdig som president. Alt kollapser, sier Younis i intervjuet.

Younis har lenge vært en nær venn til Kadhafi, og stod ved hans side under revolusjonen i 1969. sier i intervjuet at han ber om beskyttelse til folket.

- Jeg oppfordrer politiet til å fortsette sitt arbeid og beskytte de menneskene som har levd i frykt for å bli bombet de siste dagene. Selv om Kadhafi har gjort sine feil, er det utrolig at han skulle ty til å bruke bomber og raketter mot sitt eget folk.

- Dype spor Den avgåtte ministeren sier han er veldig preget av våpenbruken mot det Libyske folket.

- Dette har satt dype spor i meg og er en av hovedgrunnene til at valgte å bli en del av revolusjonen som nå pågår.

Younis mener også de nå har passert det kritiske punktet og at Kahdafis jamahiriya ikke lenger eksisterer.

- Nå er det folket som styrer Libya og det er ingen vei tilbake.

Dagbladet kommer tilbake med mer.