Andrew Cuomo

Ber ham trekke seg: - Motbydelig

New York-ordfører Bill de Blasio er nå blant de veldig mange som ønsker at New York-guvernør Andrew Cuomo skal trekke seg etter anklager om seksuell trakassering.

BER HAM TREKKE SEG: New York-ordfører Bill de Blasio (t.h.) ber New York-guvernør Andrew Cuomo om å trekke seg etter anklager om seksuell trakassering. Foto: AP Photo/Mark Lennihan, File
BER HAM TREKKE SEG: New York-ordfører Bill de Blasio (t.h.) ber New York-guvernør Andrew Cuomo om å trekke seg etter anklager om seksuell trakassering. Foto: AP Photo/Mark Lennihan, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Den demokratiske guvernøren er under massivt press for å trekke seg etter at seks kvinner har anklaget ham for seksuell trakassering. En lang rekke demokrater har allerede bedt ham gå av. Nå føyer New York-ordfører Bill de Blasio seg inn i rekka.

- Den spesifikke anklagen om at guvernøren innkalte en medarbeider - en person han hadde makt over - til et privat sted og så begikk et seksuelt overgrep mot henne, er uakseptabelt. Det er motbydelig. Han kan ikke lenger være guvernør. Så enkelt er det, sier de Blasio på en pressekonferanse torsdag, ifølge Politico.

Torsdag ba også et flertall av demokratene i delstatsforsamlingen om at Cuomo går av, og de har startet en riksrettsetterforskning.

- Befølte medarbeider

Cuomo har vært under hardt press lenge, men onsdag tok saken en enda mer alvorlig vending. Ifølge avisa Times Union skal Cuomo ha befølt en medarbeider under skjorta da hun var sammen med ham på tomannshånd i guvernørboligen i fjor. Også fem andre kvinner har anklaget ham for seksuell trakassering.

Kvinnen har ikke anmeldt guvernøren til politiet, men en advokat for guvernørens kontor opplyser torsdag at delstaten har informert politiet om anklagen, melder CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer