Viet lesbisk par

Ber Hareide bruke makt for å fjerne Bekkevold

- Hvis ikke Geir Jørgen går selv, må Knut Arild ta affære slik at partiet unngår ytterligere skade, sier KrFU-lederen i Hordaland.

KRAVET: Geir Jørgen Bekkevold sier til Dagbladet at han tidligst vil uttale seg om kravet fra KrFU Hordaland om å trekke seg som familiepolitisk talsperson etter sentralstyremøtet torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KRAVET: Geir Jørgen Bekkevold sier til Dagbladet at han tidligst vil uttale seg om kravet fra KrFU Hordaland om å trekke seg som familiepolitisk talsperson etter sentralstyremøtet torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

David Pletten Aasgard, fylkesleder i Hordaland KrFU, ber KrF-leder Knut Arild Hareide om å bytte ut Geir Jørgen Bekkevold som familiepolitisk talsperson på Stortinget.

- Knut Arild må bruke makten sin og vise at han ikke aksepterer at Bekkevold fortsetter i denne rollen i stortingsgruppa etter at han foretok vielsen av et lesbisk par tidligere i sommer, sier David Pletten Aasgard til Dagbladet.

Reagerer på brudd

- Bekkevold har som stortingsrepresentant brutt med KrFs partiprogram, og det er dette jeg reagerer på. Å være KrFs familiepolitiske talsperson og vie par på fritida når det kommer på tvers av KrFs program, all den tid folkevalgte heltidspolitikere har fritak fra sin ordinære jobb, ser jeg på som problematisk, sier Aasgard.

Og legger til:

- Fylkesstyret i Hordaland KrFU stiller seg bak dette standpunktet. Vi registrerer at vi er på linje med Rogaland og Agder i dette spørsmålet. Men også at andre fylkeslag er uenige med oss, sier Aasgard.

Vil ha støtteerklæring

Fylkesleder i Akershus KrFU, Simen Bondevik, er blant dem. I Dagbladet ga han følgende råd til KrF-ledelsen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer