<strong>GÅR - GÅR IKKE:</strong> KrF-topper i Trøndelag vil ha svar før landsmøtet hva partileder Knut Arild Hareide gjør etter avstemmingen. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix.
GÅR - GÅR IKKE: KrF-topper i Trøndelag vil ha svar før landsmøtet hva partileder Knut Arild Hareide gjør etter avstemmingen. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix. Vis mer

Ber Hareide gi beskjed om han vil trekke seg

KrF-topper i Trøndelag vil ha svar før landsmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Geirmund Lykke, Karin Bjørkehaug og Jon Normann Tviberg mener det er best om KrF-leder Knut Arild Hareide sier fra før landsmøtet, hvis han vil trekke seg.

Etter at samtlige KrF-fylkeslag har valgt sine delegater til det ekstraordinære landsmøtet fredag 2. november, ligger det an til blå seier og regjeringsforhandlinger med Solberg-regjeringen.

KrFs kommunalråd i Trondheim, Geirmund Lykke, sier til Adresseavisen at han har tro på at en del lyseblå, som egentlig ikke vil i regjering, kommer til å tenke seg om dersom Hareide gir beskjed før det landsmøtet om han vil fortsette som leder eller ikke dersom det blir blå seier.

- Momentet som kan gjøre at dette snur, er at en del som ikke søker regjering med Ap og Sp, likevel gjør det for å beholde Knut Arild som leder.

- Det kan være noen som er i tvil, og som prinsipielt ønsker å gå i regjeringsforhandlinger med dagens sittende regjering. Men i valget mellom det, eller miste sin leder, kan noen skifte syn, sier Lykke, som selv stemte rødt.

Både - og

Lykke får støtte fra sentralstyremedlem Karin Bjørkhaug og fylkesleder Jon Normann Tviberg i Trøndelag KrF. Samtidig har Bjørkhaug forståelse for om partilederen ikke vil trekke lederspørsmålet inn i debatten før votering.

Hareide skal allerede ha gjort det klart for sentralstyret at han vil gå av. Men under det ekstraordinære årsmøtet i Østfold KrF ville ikke partilederen svare på om han vil gå av dersom han ikke får flertallet med seg på fredag.

Etter at alle ekstraordinære årsmøtene i KrFs fylkeslag har høyresiden 99 delegater, mens venstresiden har 90.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer