Covid-19:

Ber Høie snu umiddelbart

Siden 8. august har serveringssteder måttet stoppe alkoholserveringen ved midnatt. Frp-nestleder Sylvi Listhaug ber regjeringen om å endre tiltaket.

HAR FÅTT NOK: Sylvi Listhaug mener at regjeringen nå må endre tiltaket om skjenkestopp ved midnatt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HAR FÅTT NOK: Sylvi Listhaug mener at regjeringen nå må endre tiltaket om skjenkestopp ved midnatt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag meldte Dagbladet at dobbelt så mange antakeligvis ble smittet på private arrangementer som på utesteder i uke 31/32 og 32/33, ifølge Folkehelseinstituttets ukerapporter. Nå har nestleder i Fremskrittspartiet (Frp), Sylvi Listhaug, fått nok.

- Det er ingen skam å snu. Dersom man ser at et tiltak ikke virker, så må man gjøre noe med det. Jeg håper at det ikke har gått prestisje i dette, og at Høie (helseminister Bent Høie journ.anm.) og regjeringen endrer dette tiltaket umiddelbart.

Utestedssmitte

Folkehelseinstituttet antar at ni prosent av dem som ble smittet i Norge i uke 31/32 og 32/33 ble smittet på et serveringssted, en bar eller et utested. Dersom man også inkluderer de som ble smittet utenfor Norge – importtilfeller – så vil prosentandelen for antatt smitte ved serveringssteder være noe lavere.

Til sammenlikning ble antakeligvis 20 prosent av dem som ble smittet i Norge i uke 31/32, og 19 prosent i uke 32/33, smittet på private arrangementer.

- Dette er nettopp det vi har fryktet at skulle skje. Man ønsker at folk holder seg hjemme, følger smittevernreglene og lever rolig til dette er over – men verden er dessverre ikke sånn, sier Listhaug og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer