Ber Høyre se til Sverige

Kristin Clemet ber de borgerligere partiene lære av svenskene og samles om en skattelette til ekstrahjelp i hjemmet.

- LÆR AV SVENSKENE: Civita-leder Kristin Clemet mener Høyre og KrF kan lære av de borgerlige partienes innføring av skattefradrag på vaskehjelp og andre hjemmetjenester i Sverige. Foto: Mette Møller / Dagbladet
- LÆR AV SVENSKENE: Civita-leder Kristin Clemet mener Høyre og KrF kan lære av de borgerlige partienes innføring av skattefradrag på vaskehjelp og andre hjemmetjenester i Sverige. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå tar også tidligere Høyre-statsråd og leder av tenketanken Civita, Kristin Clemet, til orde for et skattefradrag på vaskehjelp, sølvpuss, vindusvask og andre rengjørings - og vedlikeholdstjenester i hjemme.

- Jeg synes jo alle partier i Norge bør se på det. Vi synes jo det ville være bra. KrF har, som jeg skjønner, allerede begynt å se på dette, og nå ser jeg at man diskuterer dette i Høyre, sier Clemet til Dagbladet.

Sølvpuss og gartner I går gikk Bent Høie ut i Dagbladet å konkretiserte Høyres allerede vedtatte politikk for eldre som trenger ekstra hjelp i hus og hage.

- Tanken er at dette skal gjelde tjenester som for eksempel at man i høy alder trenger hjelp til storrengjøring i huset og gartnerarbeid for å holde en hage, slik at den ikke gror fullstendig igjen. Vi snakker om større vedlikehold, slik at man kan bli boende hjemme, sa Høie til Dagbladet.

Til grunn for resolusjonen på eldreomsorg som skal vedtas til helgas landsmøte, har Høyres omsorgsutvalg utarbeidet en rapport hvor de omtaler slike tjenester som «tilleggstjenester som brukerne må betale selv. Pussing av sølvtøy, stryking, vindusvask.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer