Ber hundretusener rømme unna orkan i Florida

Flere hundre tusen mennesker som bor i lavtliggende områder i Florida, fikk onsdag ordre om å forlate hjemme sine, fordi orkanen Frances om kort tid ventes å ramme området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Orkanen har en vindstyrke på opptil 220 kilometer i timen, og det er ventet at det voldsomme uværet vil nå den sørøstlige, amerikanske delstaten sent fredag eller tidlig lørdag.

- Vi forventer at den når land som en større orkan, og at den vil være i stand til å forårsake ekstreme ødeleggelser og, om vi ikke er forsiktige, ta liv, sier Max Mayfield. Han er direktør ved USAs nasjonale orkansenter.

- Jeg kan ikke skjønne at dette uværet ikke vil ramme store deler av Florida-halvøya. Frances vil ramme et svært stort område, sier Mayfield.

I Palm Beach i Florida har 300.000 mennesker blitt bedt om å gjøre seg klare til å evakuere områder som kan bli rammet av flom.

- Tiden er inne for å fylle bensin på bilen, ta fatt på prosessen med å beskytte sine hjem og leiligheter og til å kjøpe inn forsyninger av vann og batterier, sier Floridas guvernør Jeb Bush.

NTB

<B>FRYKTEDE FRANCES:</B> Dette satelittbildet viser orkanen Frances over nordre del av Puerto Rico og Den Dominikanske republikk 1. september.