Ber Jens holde seg unna

Yngve Hågensen ber regjeringen Stoltenberg holde seg unna tvungen lønnsnemnd dersom det blir streik. Han ønsker også at samfunnet tar bedre vare på folk med psykiske lidelser. Det var med klar henvisning til 26-åringen som skal ha satt fyr på huset hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en meget slagferdig og kampklar LO-leder som i dag møtte pressen for å fortelle om sitt syn på den pågående uravstemningen. Han innrømmet at han kommer til å bli svært skuffet dersom det blir et nei når resultatet overleveres fredag morgen.

- Jeg kommer til å bli veldig skuffa og særdeles misfornøyd dersom det blir et nei, sa Yngve Hågensen.

Tre av fire krav igjennom

Dette begrunner han med at LO har fått gjennomslag for tre av fire hovedkrav i meklingsforslaget. Men han mener det må være opp til medlemmene å avgjøre i uravstemning hvor viktig de synes kravet om etter- og videreutdanningsreformen skal være. Og uansett hvor liten neiovervekt det måtte bli fredag, kommer streiken til å være et faktum fra 3. mai dersom medlemmene ønsker det.

Om det blir flere enn de 21 500 som det allerede er varslet streik for, vil Hågensen ikke si noe om før etter at sekretæriatet har hatt sitt møte fredag formiddag. Men siden antallet som er uten avtale hvis LO går til brudd, har økt siden 1. april, er det nærliggende å tro at kanskje så mange som 10 000 til blir tatt ut i en eventuell konflikt.

Uakseptebelt med lønnsnemnd

Men Hågensen var veldig klar på ett punkt: Det er at han har gitt Stoltenberg-regjeringen klar beskjed om å holde seg unna tvungen lønnsnemnd, uansett hvor lang en konflikt måtte bli.

- Det vil være en provokasjon som ikke vil bli akseptert hvis regjeringen griper inn på noe tidspunkt, sa Yngve Hågensen.

- Burde vært tatt vare på

LO-sjefen hadde satt av siste del av pressekonferansen til å snakke om brannen som ødela hjemmet hans i begynnelsen av april.

- 26 åringen burde vært tatt vare på av samfunnet, og da mener jeg ikke fengsel. Det er positivt at det blir en debatt rundt dette nå, sa Hågensen.

Han fortalte også at arbeidet med å gjennoppbygge villaen på Ski nå er i full gang og at han regner med å flytte hjem igjen om fire til seks måneder.

SNAKKER IGJEN: For første gang etter at hjemmet hans brant holdt LO-leder Yngve Hågensen pressekonferanse i går.