Ber Jens være tiger-talsmann

Kinesiske myndigheter vurderer å oppheve forbudet mot omsetning av tiger-produkter. Dyrevernorganisasjoner verden rundt frykter at dette kan bety slutten for vill-tigeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): WWFs generalsekretær Rasmus Hansson i WWF Norge ber nå statsminister Jens Stoltenberg om å ta på seg jobben som tiger-politisk talsmann under sitt besøk i Kina de neste dagene.

- Stoltenberg bør be kinesiske statsledere om å opprettholde forbudet mot handel med tiger-varer. Selv om Norge har lite å skryte av når det gjelder vern av rovdyr, ulveforvaltningen her hjemme er et grelt eksempel, bør den norske statsministeren engasjere seg i kampen mot utryddelse av vill-tigeren, sier Hansson til Dagbladet.

Fire av verdens seks tiger-arter lever i Kina, blant annet den sjeldne sørkinatigeren som er nær ved å bukke under.

Press

Tiger-saken er svært aktuell. Kinesiske forretningsinteresser har lenge presset på for overbevise myndighetene om å tillate salg av tradisjonelle medisiner og klær laget av tiger. Dette har sammenheng med at tiger-oppdrett er blitt en blomstrende geskjeft i Kina. Oppdrettsdyrene brukes blant annet til produksjon av tradisjonell kinesisk medisin.

Antallet tigerfarmer har økt kraftig de siste årene. Mens antallet ville tigre ligger på et sted mellom 5000 og 6000 dyr, skal det leve vel 4.000 tigre i kinesiske oppdrettsfarmer, og store lagre av tigerdeler hoper seg opp i påvente av at markedet åpnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.