FÅR KRITIKK: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken har nå svart Stortinget i to omganger i den betente selvforsvarssaken. Venstre-leder Trine Skei Grande mener Lysbakken neppe hadde overlevd en mindretallsregjering. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
FÅR KRITIKK: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken har nå svart Stortinget i to omganger i den betente selvforsvarssaken. Venstre-leder Trine Skei Grande mener Lysbakken neppe hadde overlevd en mindretallsregjering. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

Ber Jens vurdere om Audun er skikket til å være statsråd

Venstre-leder Trine Skei Grande mener Audun Lysbakken neppe hadde overlevd en mindretallsregjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag orienterte statsråd Audun Lysbakken pressen i den betente selvforsvarssaken.

Lysbakken er flere ganger avkrevd svar fra Stortinget, etter at hans departement bevilget 154 000 kroner til Jenteforsvaret, en underorganisasjon av Sosialistisk Ungdom (SU).

- Vi har utvist dårlig politisk skjønn, sa stasråd Audun Lysbakken da han la fram sine svar på Kontroll- og konstitusjonskomiteens andre runde med spørsmål i saken.

LES LYSBAKKENS SVAR HER

Trosset advarsler I redegjørelsen kom det fram at den politiske ledelsen i departementet, med Lysbakken og statssekretærene Henriette Westhrin og Kirsti Bergstø i spissen, trosset advarsler fra embetsverket om at det ville være uklokt å gi penger til SUs underorganisasjon Jenteforsvaret.

Venstre-leder Trine Skei Grande mener den eneste årsaken til at Lysbakken får fortsette som statråd, er at han har en flertallsregjering i ryggen.

- Det er bra at Lysbakken omsider legger alle kortene på bordet, men det er nå opp til statsminister Stoltenberg å avgjøre om Lysbakken har tillit og er skikket som statsråd, sier partileder i Venstre og medlem av Kontroll- og konstitusjonskomiteen Trine Skei Grande til Dagbladet.

- Stoltenberg avgjør Hun mener det er svært alvorlig at statsråd Lysbakken trosset advarslene fra embetsverket i Barne- og likestillingsdepartementet.

KRITISK: - Lysbakken hadde neppe overlevd en mindretallsregjering. Dersom han fortsetter er det fordi Stoltenberg velger å se bort fra dette grove regelbruddet, sier Venstre-leder Trine Skei Grande, som også sitter i Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomité. Foto: Jacques Hvistendahl
KRITISK: - Lysbakken hadde neppe overlevd en mindretallsregjering. Dersom han fortsetter er det fordi Stoltenberg velger å se bort fra dette grove regelbruddet, sier Venstre-leder Trine Skei Grande, som også sitter i Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomité. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- I realiteteten tildelte han sin egen ungdomsorganisasjon SU midler uten å følge regelverket for tildeling.

- Lysbakken hadde neppe overlevd en mindretallsregjering. Dersom han fortsetter er det fordi Stoltenberg velger å se bort fra dette grove regelbruddet, sier Skei Grande som viser til at Transparency Norge har omtalt dette som politisk korrupsjon.

Stoltenberg har tillit - Jeg har tillit til Audun Lysbakken. Men jeg er glad for at han har beklaget i denne saken, både det som har kommet fram tidligere og det som har kommet fram i dag. Jeg er også glad for at han har iverksatt tiltak i departementet for å sikre at dette ikke vil skje igjen, sier Jens Stoltenberg i en kommentar formidlet via sin statssekretær Hans Kristian Amundsen til Dagbladet.