Rystet av Saudi-avsløring

Ber Joe Biden om hjelp

Anniken Huitfeldt (Ap), som er leder av utenrikskomiteen på Stortinget, ber USAs påtroppende president Joe Biden om hjelp etter Dagbladets avsløring av ukjent saudiarabisk aktivitet mot Norge. – Opplysningene er skremmende, sier hennes opposisjonskollega Audun Lysbakken (SV).

NY LINJE? Utenrikskomiteens leder Anniken Huitfeldt håper at USAs påtroppende president kan føre en annen og hardere linje mot Saudi-Arabia enn det Donald Trump har gjort - etter Dagbladets avsløring av ukjent saudiarabisk aktivitet i Norge. Foto: REUTERS / Kevin Lamarque / NTB
NY LINJE? Utenrikskomiteens leder Anniken Huitfeldt håper at USAs påtroppende president kan føre en annen og hardere linje mot Saudi-Arabia enn det Donald Trump har gjort - etter Dagbladets avsløring av ukjent saudiarabisk aktivitet i Norge. Foto: REUTERS / Kevin Lamarque / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Toppene fra Ap og SV er samstemte i sin reaksjon etter at Dagbladet avslørte at Saudi-Arabia i 2018 forsøkte å få Norge til å godkjenne et team av sikkerhetsvakter som diplomater. PST har orientert en norskbosatt Saudi-kritiker om saken.

- Dagbladets avsløring er oppsiktsvekkende, men dessverre ikke overraskende. Drapet på Jamal Khashoggi i oktober 2018 viste tydelig hvor langt makthaverne i Saudi-Arabia er villige til å gå i møte med kritiske stemmer, sier Anniken Huitfeldt (Ap) til Dagbladet.

Utenrikskomiteens leder håper at USAs påtroppende president kan føre en annen og hardere linje mot Saudi-Arabia enn det Donald Trump har gjort.

- Jeg er glad for at UD og PST fikk grepet inn i denne saken. USA ledet av Joe Biden kan påvirke Saudi-Arabia til å endre kurs, sier Huitfeldt.

Hun legger til:

- Saudi-Arabia var symbolsk nok det første landet Donald Trump besøkte som president. Under Trump har USA dessverre gitt Saudi-Arabia alt for fritt spillerom og unnlatt å kritisere brudd på menneskerettighetene. Når grunnleggende menneskerettsverdier settes under press, er det usedvanlig viktig at vestlige land ikke opererer med doble standarder – at forhold som kritiseres sterkt i ett land, aksepteres i et annet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer