Ber Kina holde jagerfly unna

USA vil la spionfly passere utenfor Kina igjen. Nå advarer de kinesiske myndigheter, og ber dem holde jagerflyene unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke før de 24 amerikanske soldatene er tilbake på amerikansk jord, planlegger USA nye tokt langs den kinesiske kysten. CNN melder at amerikanske myndigheter nå planlegger å informere kinesiske myndigheter om at spionflyene igjen skal fly langs den kinesiske kysten. Ifølge CNN forventer USA at kineserne gir ordre til sine jagerflygere om å holde seg unna.

En åttemanns-delegasjon fra USA møter i morgen kineserne i Bejing. Partene skal diskutere hva som skal skje som følge av kollisjonen mellom et amerikansk og et kinesisk fly over Sørkinahavet.

USA vil gjøre det klart at Kina må bære ansvaret for kollisjonen, og at de ønsker å forhindre at lignende episoder oppstår. Amerikanerne vil også stille spørsmål rundt taktikken til de kinesiske jagerflygerne, og be om tillatelse til å reparere og få hjem det ødelagte spionflyet EP-3, skriver CNN.com.

SAVNET PILOT: Jagerpiloten Wang Wei har vært savnet etter sammenstøtet med det amerikanske spionflyet EP-3. Amerikanerne mener han må ta ansvaret for kollisjonen.