Ber Kripos om hjelp

Lensmann Odd Ivar Fengsrud i Våler kommune ber Kripos hjelpe til for å komme til bunns i russebil-ulykken som krevde fire liv natt til fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er en svært vanskelig etterforskning, ikke minst så lenge vi ikke kan få avhørt noen av de tre skadde guttene, sier lensmannen til NTB.

Tilstanden til de tre skadde ungdommene er fortsatt uforandret. To av guttene ligger på Haukeland i Bergen. De har omfattende brannskader, men tilstanden skal være stabil. Legene har sett seg nødt til å amputere benet på den ene gutten, skriver avisa Østlendingen.

Gutten som er overført til Ullevål sykehus har gjennomgått en omfattende operasjon. Tilstanden hans er fortsatt alvorlig, men skal ifølge meldinger ikke lenger være livstruende.

Kriminalteknikere fra det lokale politiet og folk fra Biltilsynet forsøkte mandag å finne spor i det utbrente russebilvraket etter årsaken til utforkjøringen og den kraftige brannen.

Det har vært antydet at brannen kan ha oppstått før bilen kjørte av veien. Det er blant annet for å bringe på det rene om dette er tilfelle at lensmannen nå ber Kripos om bistand.

KRIPOS INN: For å finne årsaken til den tragiske russe-ulykken har lensmannen i Våler nå bedt Kripos om bistand.