Trumps utgående stabssjef:

Ber kritikerne bedømme ham på hva Trump ikke gjorde

Etter halvannet i år i jobben som portvokter i «intrigenes palass», gir Trumps stabssjef seg etter nyttår.

GÅR AV: Stabssjef John Kelly (t.v.) går av på nyåret og har i et intervju med Los Angeles Times bedt kritikerne om å bedømme hans innsats basert på president Donald Trump ikke gjorde, snarere enn hva han har gjort. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
GÅR AV: Stabssjef John Kelly (t.v.) går av på nyåret og har i et intervju med Los Angeles Times bedt kritikerne om å bedømme hans innsats basert på president Donald Trump ikke gjorde, snarere enn hva han har gjort. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

31. juli 2017 tok den pensjonerte generalen John F. Kelly over jobben som stabssjef for USAs president Donald Trump.

Da han kom, var Det hvite hus preget av kaos og maktkamper. «Intrigenes palass», kaller Kelly det selv i et oppsiktsvekkende intervju med avisa Los Angeles Times.

Men intervjuet har ikke skapt overskrifter på grunn av akkurat den karakteristikken fra Kelly, men snarere hvordan han ber kritikerne bedømme sin egen tid som Trumps portvokter.

Det som ikke skjedde

Overfor Los Angeles Times ber nemlig Kelly, som rett etter nyttår går av som stabssjef, om å bli bedømt basert på hva Trump ikke gjorde mens han sto ved presidentens side.

Med andre ord ber Kelly om karakterer basert på hva han forhindret, ikke forårsaket.

Det var for eksempel etter at det ble kjent at Kelly skulle gå av som stabssjef at Trump annonserte at USA vil trekke alle sine militære styrker ut av Syria, og hente hjem 7000 av 14 000 soldater fra Afghanistan.

To avgjørelser Kelly var mot. To avgjørelser som blant annet førte til at USAs forsvarsminister, James Mattis, trakk seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer