Mistillit mot Lan Marie Berg

Ber Lan Marie Berg trekke seg

Rødt støtter mistillitsforslaget.

MISTILLIT: Eivor Evenrud, gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre sier partiet ikke lenger har tillit til Lan Marie Berg som byråd. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har ikke lenger tillit til Lan Marie Berg som byråd. Det sier gruppeleder i Rødt Eivor Evenrud. Hun har varslet byrådsleder Raymond Johansen om standpunktet.

- For Rødt er åpenhet og informasjon helt sentralt i politikken, sier Evenrud, som er sterkt kritisk til Bergs håndtering av den mye omtalte budsjettsprekken.

MDGs Lan Marie Berg risikerer å bli avsatt i forbindelse med en skandale rundt Oslos nye reservevannløsning. Den anslås å koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Opposisjonen i Oslo har omtalt dette som den største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne.

Partiet oppfordrer Berg til å trekke seg fra sin post, men vil ikke svare på hva Johansen skal gjøre med saken.

Evenrud la deretter vekt på at partiet kunne bli varslet om budsjettsprekken flere ganger.

MISTILLIT: Gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre, Eivor Evenrud, fortalte tirsdag om partiets standpunkt i mistillitssaken mot byråd Lan Marie Berg (MDG). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MISTILLIT: Gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre, Eivor Evenrud, fortalte tirsdag om partiets standpunkt i mistillitssaken mot byråd Lan Marie Berg (MDG). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Vi kunne fått beskjeden ved minst fem anledninger.

Rødt stiller seg bak mistillitsforslaget mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) i Oslo bystyre. Dermed ligger forslaget an til å få flertall.

Evenrud ville ikke kommentere om avgjørelsen, som ble tatt før helgen, var enstemmig.

Følger Frp

Det var Fremskrittspartiet som først stilte mistillitsforslag mot Berg. Forslaget har støtte fra seks partier med til sammen 27 av 59 representanter. Den eneste måten forslaget kan få flertall i bystyret på, er med støtte fra Rødts fire representanter.

Med Rødts mistillitsforslag har byrådsleder Raymond Johansen nå muligheten til å avsette Berg.

- Vi vil anmode byråden til å gå frivillig, sier Evenrud.

IKKE TILLIT: Rødt har ikke tilitt til byråd Lan Marie Berg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE TILLIT: Rødt har ikke tilitt til byråd Lan Marie Berg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ikke enig

Det har ennå ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Johansen om saken.

På Facebook skriver Berg at hun mener hun har håndtert saken på en god måte, og at kostnadssprekken ikke skyldes verken dårlig styring eller manglende kontroll over prosjektet – men uforutsette økte priser i markedet.

At hun har brutt informasjonsplikten er hun ikke enig i.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer