Ber leserne tegne Holocaust

Konkurranse i iransk avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av de største iranske avisene har nå utlyst tegnekonkurranse hvor temaet er Holocaust. Begrunnelsen er at avisen vil teste hvor de europeiske grensene for ytringsfrihet går.

Konkurransen går ut på å finne de 12 beste satiriske tegningene fra Holocaust, melder britiske  Times Online.

Gammelt nytt

Å drive satire med jødene er ikke noe nytt.

- De vil i såfall ikke være de første som gjør det, sier Anne Sender, formann og forstander av det mosaiske trossamfund i Oslo.

Irans regime hevder at jødeforfølgelsen under andre verdenskrig aldri har funnet sted og at den ble diktet opp for å rettferdiggjøre dannelsen av staten Israel.

- Men de vil ikke få se de samme reaksjonene dersom de trykker tegninger av jøder. Det er alt jeg har å si om denne saken.

Irans president har tidligere sagt at han ønsker at Israel strykes fra kartet.

ARABISKE AVISER TEGNER SHARON SOM HITLER:  Arabiske aviser går gjerne langt i sine tegninger av Ariel Sharon. Den egyptiske avisa Al-Gumhuriya viste i desember 2001 denne tegningen som sammenligner israels statsminister Ariel Sharon med Adolf Hitler. De har begge blodige hender der de vandrer over lik.
ARABISKE AVISER TEGNER SHARON SOM HITLER: Arabiske aviser går gjerne langt i sine tegninger av Ariel Sharon. Den egyptiske avisa Al-Gumhuriya viste i desember 2001 denne tegningen som sammenligner israels statsminister Ariel Sharon med Adolf Hitler. De har begge blodige hender der de vandrer over lik. Vis mer

Eksempel på satiriske tegninger finner du her

TEGNET SHARON SOM SPISER PALESTINSKE BARN: Ariel Sharon spiser palestinske barn. Fra avisa Al Quds, 17. mai 2001.
<B>HITLER-DRACULA-NAZIST: Ariel Sharon-tegning i avisa al-Hayat al-Jadida, 9. May 2001.