Ber Listhaug stoppe Equinor

Mens skogbrannene herjer i Australia, skal Equinor bore etter olje i havet utenfor. Opposisjonen ber Listhaug stanse oljegigantens planer.

OLJEANSVAR: Olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) har sagt at oljebransjen skal få stabile rammevilkår på hennes vakt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
OLJEANSVAR: Olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) har sagt at oljebransjen skal få stabile rammevilkår på hennes vakt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SV og MDG krever at regjeringen stanser Equinors planer om oljeboring i Australbukta i Australia.

- Australia står i brann, en brann som er kraftig forsterket av menneskeskapte klimaendringer. Listhaug må be Equinor skrinlegge planene om oljeboring i Australbukta, sier Lars Haltbrekken (SV) til Dagbladet.

Haltbrekkens klare beskjed til olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) får støtte i MDG:

- Det er en provokasjon at statlig eide Equinor presser på for oljeboring utenfor Australia samtidig som at store deler av landet står i full brann. De som nå rammes av flammehavet må stå og se på at Equinor kjemper for å pumpe opp et produkt i deres egen bakgård som vil bidra til å eskalere problemet med branner og ekstremvær, sier Une Aina Bastholm (MDG).

Staten eier 67 prosent av aksjene i Equinor. Australbukta ligger på sørkysten av Australia, ut mot Indiahavet.

Dødelig brann

2019 var det varmeste og tørreste året som noen gang er målt i Australia, hvor skogbranner har svidd av enorme områder. Minst 18 mennesker har mistet livet, hundrevis av boliger er rasert og tett befolkede områder har i perioder vært dekket av helseskadelig røyk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer