FELLESFORBUNDETS DRAMATISKE LANDSMØTE

Ber LO gi klar Støre-melding

- Hvis det er én beskjed Fellesforbundet bør gi Jonas, så er det at EU ikke må få mer makt over norsk kraftpolitikk, sier Trygve Slagsvold Vedum.

KJELEDRESS ELLER POWERPOINT: - Løsningen på klimaproblemene ligger hos dem som går med kjeledress og hjelm, ikke hos dem som går på seminar med powerpoint, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KJELEDRESS ELLER POWERPOINT: - Løsningen på klimaproblemene ligger hos dem som går med kjeledress og hjelm, ikke hos dem som går på seminar med powerpoint, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trygve Slagsvold Vedum mener Fellesforbundet står foran et veivalg om framtida til norsk industri. Sp-lederen følger spent med på LO-gigantens landsmøte. Han vil ha Fellesforbundet på lag i kampen om å beholde kontrollen over norsk energiutvikling.

Før Ap-leder Jonas Gahr Støres gjestevisitt på Fellesforbundets landsmøte tirsdag, oppfordrer Vedum:

- Hvis det er én beskjed Fellesforbundet bør gi til Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet, så er det at vi ikke skal la EU få en millimeter mer makt over norsk kraftpolitikk. Kraftpris er Norges viktigste konkurransefortrinn, sier Trygve Slagsvold Vedum.

- Nå kommer EUs fjerde energimarkedspakke. Der står det rett ut at målet er å harmonisere europeiske strømpriser. Hvis Fellesforbundet mener at det er ugreit, så holder det ikke med vage formuleringer om prosesser og tilpasninger som man kan lulle seg inn i på seminar.

- Da må vi bruke den makta vi har, fordi vi ikke er EU-medlemmer, sier Sp-lederen.

Han understreker at Fellesforbundet ikke må vike en tomme overfor dem som vil gi EU mer makt over norsk kraftpolitikk og strømpriser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer