ARBEIDSLIV

Ber LO skille lag med Ap

Heidi Nordby Lunde (H) mener at LO vil tjene på å kutte båndene til Arbeiderpartiet.

MOTARBEIDET: Heidi Nordby Lunde, Høyres arbeidspolitiske talsperson, tror LO hadde fått flere medlemmer fra borgerlige partier hvis LO i samarbeid med Ap ikke motarbeidet deres interesser. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
MOTARBEIDET: Heidi Nordby Lunde, Høyres arbeidspolitiske talsperson, tror LO hadde fått flere medlemmer fra borgerlige partier hvis LO i samarbeid med Ap ikke motarbeidet deres interesser. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har respekt for arbeiderbevegelsens historie og de lange båndene mellom fagorganisasjon og parti. Men i et moderne Norge, der mange fagarbeidere stemmer på andre partier enn Ap, ville LO tjent på å framstå uavhengig. Det hadde vært sunt for LO, sier Heidi Nordby Lunde, arbeidspolitisk talsperson for Høyre på Stortinget.

Hun viser til YS-barometeret.

- 30 prosent av de uorganiserte i YS' arbeidslivsbarometer for 2017 sier at fagforeninger ikke ivaretar deres interesser. I samme undersøkelse svarer 40 prosent at fagforeningene er for tett koblet til politiske partier.

- Vi kan ikke tvinge folk inn i organisasjoner som motarbeider deres interesser. Det strider også mot organisasjonsfriheten, sier hun.

Helt feil medisin

Nordby Lunde mener det er ønskelig med en høyere organisasjonsgrad blant arbeidstakerne.

- For det ville føre til et ryddigere arbeidsliv. Men det LO nå driver med er helt feil medisin. Du får ikke nye medlemmer som føler tilhørighet med Høyre og Frp ved å samkjøre fullstendig med Arbeiderpartiet og benytte enhver anledning til å angripe de borgerlige partiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer